Dorind să-și aducă acasă părinții plecați la muncă în străinătate, o tânără a deschis o afacere în România

Mădălina Elena Tudosă, o tânără în vârstă de 31 de ani din Botoșani, și-a transformat pasiunea pentru industria alimentară într-o afacere de succes, deschizând o carmangerie ce oferă produse 100% naturale.

1200-20240217161223
Mădălina Elena Tudosă a deschis o afacere în România pentru a-și aduce părinții acasă din străinătate. Sursă foto: Lumea Satului.

Cu o diplomă de inginer în industria alimentară și un master în controlul și expertiza produselor alimentare, Mădălina a investit 70.000 de euro, prin Programul Start-up Nation, pentru a-și materializa visul.

Carmangeria sa se distinge prin oferirea unei game variate de produse de înaltă calitate, inclusiv carne de pui, vită, porc și preparate maturate, provenind exclusiv de la ferme locale din jurul Botoșaniului.

Motivația din spatele acestei inițiative a fost dorința de a-și aduce familia înapoi acasă, părinții săi lucrând ca tranșatori într-un abator din străinătate, așa cum a povestit tânăra pentru Lumea Satului:

„Povestea acestui business a pornit din dorința de a-mi aduce familia acasă (ei fiind tranșatori într-un abator din străinătate).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anii treceau, eu lucram în mediul privat în industria cărnii, eram fericită, conduceam echipe care mi-au rămas la suflet, dar ceva din interiorul meu îmi spunea că trebuie să fac ceva mult mai mult.

Totul a început când am înțeles că trebuie să-mi urmez instinctul și, mai exact, în urmă cu trei ani, cu pași mici și o dorință arzătoare, am început să demarez proiectul.

Totul s-a putut concretiza la începutul lunii decembrie a anului 2023, când efectiv am deschis ușile businessului.”

Carmangeria se bucură de tehnologie de ultimă oră, permițând ca numai tranșatorul să vină în contact direct cu carnea, restul procesului fiind automatizat.

Acest lucru subliniază angajamentul antreprenoarei pentru siguranța alimentară și calitatea produselor oferite.

Colaborarea cu băcănii tradiționale din regiune îi permite să ofere clienților produse sigure, naturale, fără conservanți sau potențiatori de arome.

Despre provocările și satisfacțiile întâlnite în acest domeniu, dominat în mare parte de bărbați, Mădălina Elena Tudosă își exprimă obiectivele îndrăznețe și recunoștința față de mentorii săi, Marcel Dițu și Marius Sonohat, care i-au oferit sprijin și îndrumare.

De asemenea, ea i-a adus un omagiu astfel și tatălui ei, despre care a spus că a susținut-o foarte mult în timpul facultății.

„Nu cred că eu am ales o astfel de afacere, ci ea cred că m-a ales pe mine, poate din aprecierea pentru tatăl meu care îmi explica, încă de când eram în facultate, care sunt piesele de tranșare, iar siguranța cu care introduceam cuțitul a venit de la sine.

Țin minte și acum, în facultate, când aveam examen la carne, eu pe el îl sunam noaptea ca să pot înțelege tranșarea, în condițiile în care ar fi trebuit să doarmă, pentru că lucra imediat după miezul nopții. E copleșitor!”, a povestit Mădălina, evidențiind legătura profundă cu familia și rădăcinile sale în domeniul prelucrării cărnii.

Prin deschiderea acestei carmangerii, Mădălina Elena Tudosă nu doar că a reușit să aducă un suflu nou pe piața locală din Botoșani, dar a și creat un exemplu de urmat pentru tinerii antreprenori, demonstrând că pasiunea, dedicarea și inovația pot transforma un vis în realitate.