Două avioane militare s-au ciocnit în Italia. Unul s-a prăbușit între case, peste mașinile parcate pe stradă

Tragic accident marți, 7 martie, la Collefiorito di Guidonia, lângă Roma, unde două avioane militare de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, prăbușindu-se unul pe un câmp și celălalt între case, pe o stradă din localitate. Cei doi piloți au murit.

Accidentul a avut loc marți, 7 martie, în jurul orei 13:00.

Cele patru avioane mici cu elice se aflau într-un zbor de antrenament și făceau manevre când două dintre ele s-au atins și piloții au pierdut controlul.

Unul dintre ele s-a prăbușit pe un câmp, iar al doilea a căzut între case și a luat foc. Ambii piloți au decedat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când și-a dat seama că se va prăbuși, cel de-al doilea pilot a evitat să lovească casele reușind să direcționeze avionul spre strada „delle Margherite”, căzând peste o mașină. Atât avionul, cât și autoturismul au luat foc.

Locuitorii au auzit strigătele de ajutor ale pilotului, dar nimeni nu l-a mai putut salva din flăcări. La o sută de metri de locul tragediei se află o grădiniță.

Potrivit unor informații, cele patru avioane cu elice decolaseră de pe aeroportul militar Guidonia pentru o misiune de antrenament preplanificată în mediul rural din jur.

Rămâne de clarificat de ce se aflau deasupra orașului. Ceilalți doi piloți au aterizat în siguranță și vor fi audiați în următoarele ore.

Victimele accidentului grav sunt locotenent-colonelul Daniele Cipriano și maiorul Marco Meneghello care activau în unitatea militară 60° Stormo din Guidonia.

Cauzele accidentului sunt în curs de cercetare, parchetul Tivoli a deschis o anchetă.

Distribuie acest articol