Două avioane pline cu pasageri au fost la un pas de a se ciocni. Mai aveau doar 20 de secunde până la impact

Pasagerii din două avioane au fost la un pas de o tragedie de proporții pe aeroportul din Berlin, în Germania, la data de 12 octombrie 2022, în urma unei erori care ar fi dus la un impact între cele două aparate de zbor.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, este vorba despre un avion Airbus A320 al companiei EasyJet, care decola de pe o pistă a aeroportului din Berlin spre Milano, în Italia, și un avion de același tip, deținut de AirFrance, care efectua aterizarea pe aceeași pistă.

Din primele informații reiese că avionul EasyJet a început decolarea la ora 14:40:12, dar la 14:40:18 turnul de control i-a cerut să oprească imediat manevra deoarece un alt avion urma să aterizeze pe aceeași pistă.

Între timp, piloților avionului, care urma să aterizeze și care venea de la Paris, li s-a solicitat să renunțe la manevra de aterizare pe pistă și să urce din nou în sus.

Avionul AirFrance se afla la 1.530 de metri distanță de avionul EasyJet și se apropia cu o viteză de 260 de kilometri pe oră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din calculele experților reiese astfel că cele două aeronave se aflau la 20 de secunde distanță de un impact violent.

Oficiali ai aeroportului din Berlin au confirmat incidentul pentru ziarul citat, dar nu se știe încă cine este responsabil pentru această eroare, care ar fi putut provoca decesul a sute de persoane.

@rotalianul