Două badante de naționalitate română arestate în Italia, au înșelat 3 bătrâni de 184 000 de euro

Verificările efectuate de procurorul Ermindo Mammucci de la Parchetul din Rovigo (Veneto) asupra conturilor bancare deținute atât de victime, cât și de badantele lor, nu lasă loc de dubii: 184 000 de euro au fost sustrași, prin înșelăciune, de la trei bătrâni rezidenți în provincia menționată mai sus.

Din cele relatate de ziarul Il Mattino di Padova, autoarele sunt două îngrijitoare de naționalitate română, una dintre ele fiind și proprietara barului Eurobar situat pe via Matteotti din localitatea Este.

Carabinierii arestând-o pe proprietara barului Eurobar din Este. Foto: Il Mattino di Padova

C.L.H., în vârstă de 44 anni și rezidentă în Cinto Euganeo, provincia Padova, care deține și barul menționat mai sus, ar fi lucrat în complicitate cu V.C., în vârstă de 53 de ani, fără rezidență în Italia.

Cele două românce au reușit să câștige încrederea a doi frați italieni pe care-i asistau, unul în vârstă de 90 de ani și celălalt de 89 de ani, profitând de starea lor mentală fragilă și făcându-i să creadă că au fost abandonați familia lor.

Ulterior, badantele i-au convins pe cei doi pensionari să le împuternicească asupra conturilor bancare deținute de aceștia, precum și să le lase, prin testament, diferite bunuri imobiliare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Valoarea totală a bunurilor și banilor obținuți astfel de la ei se ridică la 114 000 de euro, precizează sursa citată, toate acestea petrecându-se între lunile martie 2019 și noiembrie 2020.

Cele două românce se pare că nu s-au mulțumit, însă, cu lovitura dată celor doi frați italieni și au pus ochii apoi pe averea unei alte victime, de această dată o pensionară de 77 de ani din Este.

Până în luna ianuarie 2021 îngrijitoarele de naționalitate română ar fi înșelat-o și pe aceasta de 70 000 de euro, conform datelor bancare analizate de anchetatori.

La finalizarea investigațiilor, C.L.H. și V.C. au fost puse sub arest la domiciliu, acuzate de eludarea unor persoane incapabile în formă continuată, agravată și în complicitate.