Două badante din Italia au moștenit milioane de euro de la bătrânul bogat pe care l-au îngrijit în ultimii ani

Rezident în localitatea Val di Zoldo aparținând provinciei Belluno (Veneto), producătorul de înghețată Donato Casal a murit pe 23 iulie 2021, la vârsta de 71 de ani, și a lăsat moștenire cea mai mare parte din averea sa, evaluată la peste 10 milioane de euro, celor două badante de origine croată care l-au îngrijit.

Bătrânul le-a lăsat moștenitorilor menționați în testamentul său conturi cu sute de mii de euro. Și nu numai atât, ci și active imobiliare de milioane de euro din Val di Zoldo (Veneto), orașele Jesolo și Mestre din proximitatea Veneției și chiar din Germania.

Cea mai mare parte din moștenire a decis să o lase badantei croate care a avut grijă mai întâi de mama sa, apoi de el, lăsând-o pe femeie cu o adevărată comoară, relatează Il Gazzettino. O parte consistentă a mers și la a doua îngrijitoare (lucrau pe rând, câte 20 de zile fiecare), originară tot din Croația.

Principalul beneficiar a fost cea mai veche badantă, care va putea rămâne pentru totdeauna în acea casă superbă din Val di Zoldo, unde a lucrat ani de zile.

Deși încă nu-i vine să creadă, acum este proprietatea ei. O clădire impozantă, cu o sală de cinema și una de sport, într-o zonă superbă, cu peisaje impresionante, cu o cabană ​​pe pajiștea generoasă și cu o pădure alături.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Plus banii din bancă: o listă foarte lungă de conturi au fost găsite în testamentul olograf, scris și semnat de italian cu un an înainte de moartea sa și publicat de notarul Alberto Sartorio din Conegliano.

Totuși, Casal nu a uitat de localitatea sa, Val di Zoldo, celebră în toată lumea tocmai datorită istoriei de sute de ani a producătorilor de înghețată de aici, căreia i-a lăsat o mare parte din activele sale imobiliare.

De asemenea, bătrânul nu și-a uitat nici sora, rezidentă în Susegana (Treviso), căreia i-a lăsat toate proprietățile sale din Germania, în stațiunea balneară Wiesbaden (Hesse), situate pe strada cu cel mai mare trafic pietonal, Kirchgasse (trei magazine, trei birouri și o garsonieră din care Casal deținea jumătate), contul său bancar din Germania, precum și un apartament în via Verdi 25, în Conegliano (Treviso).

Unei prietene, care în 2013 fusese desemnată moștenitor universal (persoana care este desemnată să moștenească toate bunurile defunctului) i-a lăsat doar o casă cu grajd în Oderzo (Treviso). Un fel de batjocură pentru ea, dar a continuat să fie aproape de prietenul său până în ultima clipă. Cele două nepoate ale milionarului italian au rămas cu buza umflată, deoarece nu le-a căzut prea bine împărțirea finală a moștenirii.

Municipalității Val di Zoldo i-a lăsat proprietățile sale din zona plajei Jesolo Lido: opt apartamente, șase locații de servit masa și două magazine. „Sper ca primăria să le folosească bine”, a scris Casal în testamentul său.

El a lăsat municipalității și proprietățile sale din Mestre (trei apartamente). Dar, conform testamentului, aceasta „va trebui să aloce suma încasată din vânzare exclusiv pentru restaurarea operelor pictoriale și din lemn care se găsesc în minunata noastră vale”.

Distribuie acest articol