Două cutremure în Italia noaptea trecută. Școlile au fost închise ca măsură de precauție

Două cutremure au avut loc în timpul nopții în Molise, în zona dintre Pietracatella și Sant’Elia a Pianisi.

Conform INGV, primul cutremur a avut loc la ora 1:49, cu epicentrul său la 1 km vest de Pietracatella, la o adâncime de 22 km și a avut magnitudinea 3,7.

Cutremurul a fost resimțit de populație, oamenii fiind treziți din somn, în miez de noapte, de zguduirea pământului. Unii au ieșit în stradă de frică.

Al doilea cutremur s-a produs la ora 4:58, la 2 kilometri sud-est de Sant’Elia a Pianisi cu o magnitudine de 2:7 și o adâncime de 25 km.

Nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale. A fost activat planul de urgență al Prefecturii, Protecției civile și Pompierilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Verificările sunt încă în desfășurare și vor continua și în următoarele ore. Există temeri pentru un alt seism care ar putea avea loc.

Primăria din Sant’Elia a Pianisi a decis ca școlile din localitate să rămână închisă astăzi, ca măsură de precauție: „Având în vedere cutremurul de 3,7 grade, care s-a produs noaptea trecută cu epicentrul la Pietracatella, administrația a decis să suspende astăzi toate activitățile educaționale ca măsură de precauție, în speranța că nu vor mai avea loc alte cutremure”.