Două femei au murit înecate în Italia încercând să salveze un câine căzut în apă

Un tragic incident a avut loc în localitatea italiană Chiesa in Valmalenco din provincia Sondrio (Lombardia), unde două femei au fost răpite de apele unui pârâu la o altitudine de aproximativ 2.500 de metri.

64e6fdc032639.r_d.341-738-8057
Cele două femei care și-au pierdut viața. Sursă foto: corriere.it.

Conform informațiilor relatate de Sondrio Today, cele două femei, ambele în jurul vârstei de 50 de ani și originare din provincia Lecce, au murit înecate după ce una dintre ele a căzut în apă în încercarea de a-și a salva câinele, iar cealaltă femeie a sărit și ea în pârâu pentru a-și salva prietena.

Încă de la momentul alertei, pompierii, salvamontiștii și mai mulți voluntari au depus eforturi intense de căutare în apele pârâului.

În plus, au fost folosite și tehnologii avansate precum drone și elicoptere echipate cu scanere termice.

Morte per salvare il cane in Valmalenco, il recupero dei cadaveri - Lanzada, 24 agosto 2023 - 4
Femeile au fost căutate ore-n șir, inclusiv cu elicopterul. Sursă foto: sondriotoday.it.

Cu toate acestea, după aproximativ 9 ore de căutări, speranțele de a le găsi pe cele două femei în viață au început să scadă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cele din urmă, Rosy Corallo și Veronica Malini, cele două femei implicate în accident, au fost găsite fără suflare în urma căutărilor efectuate.

Conform declarațiilor salvatorilor, câinele lor ar fi căzut în apă aproape de o pasarelă de fier. Într-o încercare disperată de a-l salva, una dintre femei a pierdut echilibrul și a fost luată de ape.

Prietena ei a sărit, de asemenea, în apă pentru a-i oferi ajutor, dar a fost și ea răpită de curent.

La scurt timp după reluarea căutărilor, la lumina zilei, echipele de salvare au descoperit corpurile celor două femei.

Morte per salvare il cane in Valmalenco, il recupero dei cadaveri - Lanzada, 24 agosto 2023 - 5
Imagine din timpul căutărilor. Sursă foto: sondriotoday.it.

Una dintre victime a fost găsită la aproximativ 200 de metri mai jos de locul unde a căzut, iar cealaltă la 150 de metri deasupra barajului Alpe Gera.

La finalizarea operațiunilor de salvare, corpurile au fost transportate la vale cu ajutorul unui elicopter, fiind puse la dispoziția autorităților judiciare de la eliportul Caiolo.

Câinele, până în prezent, nu a fost găsit.

Distribuie acest articol