Două femei românce din Italia legate și jefuite în casă de falși polițiști. „Am avut încredere și am deschis ușa”

Două femei de naționalitate română au fost victimele unui jaf în plină zi, ieri, 10 aprilie, când un grup de hoți care s-au dat drept polițiști au reușit să intre în apartamentul celor două. Femeile, legate de mâini și de picioare, cu un căluș în gură, au fost amenințate cu un pistol.

Una dintre victime striga după ajutor de pe balconul unei clădiri din cartierul Prati, cartier central al Romei. Era legată de mâini și de picioare și se târâse până la balustrada balconului de unde striga pentru a atrage atenția trecătorilor și a vecinilor. Imediat au intervenit agenții de poliție din zonă care au descoperit că femeia, împreună cu o prietenă, cu puțin timp înainte fuseseră luate ostatece de trei hoți care au intrat în casă pretinzând că sunt polițiști. S-a întâmplat ieri, în jurul orei 13:30, la etajul al șaselea al unei clădiri din Via Leone IV, strada care face legătura între Via Germanico și Viale delle Milizie.

Agenții de poliție au găsit cele două femei românce încă legate. Una dintre ele, căsătorită cu un antreprenor, este proprietara apartamentului respectiv. Victimele erau legate cu ciorapi de damă și cu bucăți din cămăși sfâșiate. „Eram în casă” – povestește una dintre victime – „când am auzit că au sunat la ușă. Am întrebat cine era. Mi s-a răspuns că nu trebuie să-mi fac griji, că sunt polițiști care ar fi trebuit doar să facă un control de rutină. Am avut încredere și am deschis.”

Odată ce ușa a fost deschisă, bandiții, mascați și înarmați, au pătruns în apartament. Este probabil că aveau un pistol fals, dar pentru victime el avut același efect ca o adevărată armă. Hoții au legat de mâini și de picioare femeile, le-au pus câte un căluș în gură și le-au cerut să le deschidă seiful casei. După ce au obținut combinația seifului de la proprietara casei, cei trei au fugit luând cu ei câteva mii de euro în numerar și alte obiecte de valoare: ceasuri și bijuterii.

Una dintre femei, chiar dacă era legată, s-a târât pe balcon dând alarma. Poliția a început investigațiile, o echipă de specialiști a intervenit imediat la fața locului căutând orice tip de amprentă care să ducă la demascarea și prinderea infractorilor. Se ia în considerare și ipoteza că cineva dintre cunoscuții celor două femei ar fi sugerat bandiților unde și când să dea lovitura, scrie Il Messagero.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI