Două localități din Italia izolate din cauza noului coronavirus, șase persoane sunt infectate

„Toți cetățenii din Castiglione d’Adda și Codogno (Lodi) sunt invitați, ca măsură de precauție, să rămână în casă și să evite orice contact cu persoane din afară”, transmit autoritățile italiene. Invitația de a rămâne în casă se face și pentru locuitorii din Casalpusterlengo ca o măsură absolut de precauție.

Două localități din provincia Lodi, în Lombardia, sunt izolate din cauza noului coronavirus, după ce un bărbat italian în vârstă de 38 de ani și alte 5 persoane au fost găsite cu această boală, informează La Repubblica.

Bărbatul locuiește la Codogno, s-a prezentat la spitalul din localitate cu simptomele provocate de coronavirus și după analizele specifice a rezultat pozitiv. El este internat în prezent cu insuficiență respiratorie, la secția de terapie intensivă.

La începutul lunii februarie, italianul a luat masa cu un prieten care s-a întors din China. Autoritățile medicale cercetează locurile pe care le-a frecventat bărbatul în ultimul timp pentru a reconstrui harta posibilelor infecții. Majoritatea persoanelor care au intrat în contact cu el au fost identificate și supuse verificărilor și măsurilor necesare, soția lui și alte patru persoane rezultă că au fost contaminate.

În continuare sunt efectuate teste medicilor și pacienților din spital cu care bolnavul a intrat în contact, precum și colegilor de la locul de muncă. Bărbatul lucrează pentru multinaționala Unilever din Casalpusterlengo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Localitățile Codogno și Castiglione d’Adda au fost izolate.

Autoritățile transmit un mesaj locuitorilor și îi roagă să nu-și părăsească pe cât posibil domiciliul: „Dacă aveți simptome de gripă sau probleme de respirație, nu mergeți la spital, ci sunați la 112”. Carnavalul din Castiglione d’Adda (Lodi) a fost amânat. Este evaluată posibilitatea închiderii școlilor și magazinelor din întreaga zonă (Terranova de ‘Passerini, Turano, Maleo, Bertonic).

„Facem un apel la calm din partea populației”, mai transmit autoritățile. Între timp, însă, având în vedere că cel puțin 250 de oameni ar trebui puși în carantină, Protecția Civilă încearcă să localizeze un hotel, o cazarmă sau o unitate militară pentru a adăposti toate aceste persoane, a mai precizat sursa citată.