Două microbuze furate din Italia depistate de polițiști în România. Aveau seria șasiului modificată și numere de înmatriculare de la alte mașini

Polițiștii de frontieră din județul Suceava au oprit în trafic zilele trecute două microbuze care rezultau căutate de autoritățile din Italia.

Potrivit ziarului local Monitorul de Suceava, cele două microbuze – marca Mercedes Sprinter – au fost oprite în toiul nopții de oamenii legii pe drumul european 58, care face legătura între Ardeal și Moldova, în zona localității Trei Movile.

La volanul autovehiculelor se aflau două persoane din județul Suceava, iar numerele de înmatriculare indicau că mașinile erau înscrise în Slovacia și Polonia.

În urma unor verificări suplimentare efectuate în baza de date, polițiștii au descoperit însă că ambele microbuze erau semnalate de autoritățile din Italia ca fiind „bunuri căutate pentru confiscare”.

Totodată, oamenii legii au constatat că cele două autovehicule aveau seria șasiului modificată și numerele de înmatriculare proveneau, de fapt, de la alte mașini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferii microbuzelor s-au ales astfel cu dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de tăinuire, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Microbuzele Mercedes, care au fost evaluate la o valoare totală de 147.000 Lei (circa 30 000 de euro) au fost indisponibilizate până la finalizarea anchetei.