Două românce din Italia cu un BMW au încercat să dea șpagă la carabinieri. Circulau cu mașina înmatriculată în România

Două femei românce, în vârstă de 28 și respectiv, 29 de ani, care circulau la bordul unui autoturism BMW, au încercat să dea mită carabinierilor care le-au oprit în trafic în dimineața zilei de vineri, 22 februarie, la Silvi Marina, în provincia Teramo, din Italia. Sancționate cu 500 de euro amendă și sechestru pe mașină, ele au încercat să ofere mită 200 de euro militarilor, pentru a le lăsa să plece ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Conform Codului rutier italian, femeia de la volan era rezidentă de mai mult timp în Italia și nu avea voie să circule cu mașina înmatriculată în România. Drept urmare, carabinierii au dispus confiscarea automobilului și plata unei penalități în valoare  de 500 de euro.

Șoferița româncă nu s-a pierdut cu firea și a crezut că poate scăpa de plata amenzii și a sancțiunii printr-o metodă ilegală, ea a hotărât să ofere carabinierilor 200 de euro pe care a insistat să-i primească. „Ca să punem lucrurile la punct”, ar fi spus aceasta, conform site-ului Giornale di Montesilvano.

Femeia spera că militarii vor accepta oferta ei, nu vor mai întocmi procesul verbal și le vor lăsa să plece ca și cum nimic nu s-ar fi petrecut. În disperarea sa și cu mult curaj, ea a încercat să îi bage cu forța banii în buzunar unuia dintre carabinieri.

Oferta sa a fost categoric refuzată de militarii italieni care i-au sechestrat în cele din urmă atât mașina, cât și bancnotele de 200 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cele două femei au fost denunțate în stare de libertate de carabinierii Nucleului Operativ și Radiomobil al companiei militare din Giulianova pentru tentativă de corupție.