Două vaci au provocat în Italia un grav accident rutier. Patru persoane rănite, iar animalele au decedat

Un grav accident rutier a avut loc miercuri seară, 19 aprilie, pe autostrada Siracusa-Catania, în apropiere de intersecția spre Priolo Gargallo. Două vaci care au ajuns pe șosea au fost lovite de trei mașini, rezultând moartea animalelor și rănirea a patru persoane, informează Corriere della Sera.

644155218809c
Două vaci au provocat în Italia un grav accident rutier, cu patru persoane rănite. Vacile au decedat. Sursa foto: Corriere della Sera

Accidentul s-a produs în jurul orei 20:45, când mai multe vaci au apărut brusc pe carosabil. Trei automobile, două Volkswagen Passat și un Ford Mustang, au fost implicate în accident. Șoferii au pierdut controlul mașinilor după coliziunea cu animalele.

Echipele de urgență, inclusiv medicii de la 118 și Poliția Rutieră din Lentini, au intervenit imediat la fața locului.

Patru persoane au fost rănite în urma evenimentului – trei bărbați și o femeie.

Șoferul unuia dintre mașinile Volkswagen, un bărbat în vârstă de 63 de ani, a suferit leziuni care se vor vindeca în 15 zile, în timp ce un alt pasager, de 61 de ani, are un prognostic de 5 zile. În cel de-al doilea Volkswagen, un bărbat de 79 de ani a fost rănit ușor, iar în Ford Mustang, o femeie de 67 de ani are un prognostic de 7 zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția Rutieră a demarat investigații pentru a afla cum au ajuns animalele pe autostradă și a îndepărtat cadavrele acestora de pe șosea. Prin identificarea marcajelor de pe urechile animalelor, autoritățile speră să dea de urma crescătorului, care va fi sancționat.

Din păcate, acesta nu este primul incident de acest gen în Italia. În luna august a anului trecut, o vacă a murit după ce a fost lovită de o mașină de poliție pe șoseaua de centură Est din Torino, iar patru polițiști au fost răniți.

Un eveniment similar a avut loc la începutul aceleiași luni pe autostrada A4, între Brescia Est și Desenzano, când un camion încărcat cu bovine s-a răsturnat și animalele au fost eliberate pe șosea, provocând un ambuteiaj de 7 km.