Dragoș, condamnat în Italia la ani grei de închisoare. A violat o fată de 16 ani

Dragoș Daniel Marcu, acuzat de violarea unei adolescente de 16 ani în localitatea italiană Latina, provincia cu același nume din regiunea Lazio, a fost condamnat printr-un proces abreviat la nouă ani și patru luni de închisoare.

700-20231218203433
Marcu Dragoș Daniel, condamnat în Italia pentru viol asupra unei adolescente. Sursă foto: fanpage.it.

Procurorul a solicitat inițial o pedeapsă de opt ani, însă judecătorul a adăugat un an și patru luni la aceasta.

Marcu, care se află în detenție de la data de 7 mai 2023, este acuzat de violență sexuală agravată și sechestrare de persoană.

Avocata sa, Adriana Anzeloni, a cerut achitarea și, în subsidiar, reducerea pedepsei la minimul posibil. Tânăra victimă a participat la proces ca parte civilă.

Dramatica agresiune a avut loc la data de 3 mai 2023, în zona Latina Scalo. Un cuplu de tineri, ea de 16 ani și el de 18 ani, se aflau într-o mașină când au fost atacați de Marcu lângă o clădire abandonată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Inițial, Marcu l-a lovit pe tânăr, lăsându-l inconștient, apoi a forțat-o pe fata de 16 ani să urce în mașină cu el.

Sub amenințări, a obligat-o să conducă până într-o zonă izolată, unde a abuzat sexual de ea. Tânăra a fost găsită a doua zi dimineață, după ore de căutări, în stare de șoc.

Din ziua agresiunii, Dragoș Marcu a fost de negăsit. El a fost arestat abia pe 7 mai de polițiștii italieni, care l-au găsit într-un depozit abandonat, nu departe de locul unde a început atacul asupra celor doi tineri.

Deși s-a declarat nevinovat, Marcu a fost recunoscut de ambele victime, care l-au identificat în fotografii arătate de polițiști.

El era deja cunoscut forțelor de ordine pentru probleme anterioare legate de droguri și violență domestică.