Drama unei badante ucrainene din Italia: Fiul său a murit în război, femeia a leșinat pe stradă la aflarea veștii

O femeie originară din Ucraina, care a lucrat ca îngrijitoare la Sarsina, în provincia Forlì-Cesena (Emilia-Romagna), a primit sâmbătă, 26 februarie, un telefon prin care era anunțată că fiul ei a murit în războiul care are loc acum în țara sa. Femeia, care se afla pe stradă, a leșinat la aflarea veștii.

Este cunoscută sub numele de Lyuba și se află la Sarsina de aproximativ zece ani, relatează Il Resto del Carlino. De ceva vreme nu mai lucrează ca îngrijitoare, este pensionară, dar copiii ei i-au cerut să nu se întoarcă imediat în Ucraina: „E Prea periculos, mamă, să așteptăm vremuri mai bune”, ar fi sfătuit-o copiii săi.

Sâmbătă dimineața în timp ce traversa piața spre bar pentru a lua micul dejun, i-a sunat telefonul și printr-un apel video a fost anunțată că fiul ei, în vârstă de 36 de ani, a fost ucis în război. A început să plângă și să țipe de disperare, apoi genunchii i s-au muiat și Lyuba a căzut la pământ.

Trecătorii, martori la întreaga scenă, i-au acordat femeii ucrainene primul ajutor și au chemat salvarea. Li s-au alăturat polițiștii care patrulau în zonă.

Fiul femeii lucra în fabrică sâmbătă dimineață, când lucrătorii au fost anunțați că se apropie trupele ruse. Au ieșit din edificiu, dar au fost uciși de gloanțe în stradă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru el, pentru Lyuba și pentru întreg poporul ucrainean, drapelul național al Ucrainei flutură de sâmbătă pe balconul primăriei din Sarsina.

„Albastru ca cerul și galben ca lanurile de grâu, simbol al păcii și al prosperității”, a transmis administrația publică locală.