Drama unei mame care a adoptat o fetiță: „Am făcut o greșeală imensă, aș vrea să pot da timpul înapoi”

O mamă a provocat indignare după ce a mărturisit că regretă adoptarea fiicei sale, recunoscând că nu a iubit-o niciodată la fel de mult ca pe copiii ei biologici și că încă o vede ca pe „copilul altcuiva”. Povestea ei, împărtășită pe Reddit, a stârnit un val de reacții în comunitatea online.

Femeia a explicat că, după ce a avut un fiu prin FIV (fertilizare in vitro), a ales să adopte un al doilea copil. Cu toate acestea, a recunoscut că nu a reușit să stabilească o legătură cu fiica ei adoptivă și, în timp, a început chiar să aibă păreri de rău.

„Am iubit-o mult și nu am tratat-o diferit, dar niciodată nu am simțit că este cu adevărat a mea. Adesea simt că am în grijă copilul altcuiva”, a afirmat femeia.

Situația s-a complicat acum patru ani, când femeia a descoperit că este însărcinată în mod natural cu o altă fetiță. Acest lucru a pus și mai multă presiune pe relația ei cu fiica adoptivă. „Când s-a născut fiica mea, totul părea natural. Am simțit o conexiune adevărată, imediată, la fel ca atunci când l-am născut pe fiul meu”, a mărturisit ea.

În schimb, cu fata adoptată nu a avut niciodată aceleași sentimente:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sună oribil, dar adoptarea ei a fost o greșeală imensă. Aș vrea să pot da timpul înapoi. O iubesc mult, dar, din păcate, nu la fel de mult ca pe copiii mei biologici. Mă urăsc pentru asta, deoarece le-am promis părinților ei că o voi iubi la fel și simt că i-am dezamăgit pe toți.”

Un utilizator Reddit a răspuns: „Ar trebui să mergi la psiholog. Sub nicio formă să nu-i spui fiicei tale că nu o iubești la fel de mult ca pe copiii tăi biologici. Contactează familia ei biologică, dacă sunt oameni de treabă și ai păstrat legătura, și vezi dacă ar fi interesați să petreacă mai mult timp cu ea.”

Altă persoană a comentat: „Deoarece aveai deja un copil biologic, nu ar fi trebuit să adopți. Am auzit mulți adoptați spunând că s-au simțit mereu în competiție cu copilul biologic al părintelui adoptiv.”

Un al treilea a intervenit: „Sper că fiica ta adoptivă nu știe ce simți în legătură cu ea. Ai căutat ajutor profesional pentru a înțelege ce se întâmplă și ce nu ți-a permis să legi o relație? Există multe tehnici care ar fi putut fi folosite pentru a crea acea legătură între mamă și copilul adoptat.

Sper că nu ai afectat-o prin distanța emoțională perceptibilă din partea ta. Te rog să nu mai stai pe gânduri despre ce ar fi putut fi și să devii cel mai bun părinte posibil pentru ea, căutând ajutor dacă este necesar.”