Drama unei mame românce din Italia: Și-a găsit fiica nou-născută moartă în pătuț

Tragedia s-a petrecut în casa unei familii mixte, italo-română, din orașul italian Bari, unde o fetiță de numai 36 de zile a fost găsită fără viață în cursul dimineții de joi, 3 septembrie 2020. Procuratura a deschis o anchetă pentru a afla cu precizie circumstanțele în care s-a produs decesul, dar ipoteza cea mai probabilă este că micuța a fost victima „Sindromului de Moarte Subită a Sugarului” (Sindrome della Morte improvvisa del lattante sau SIDS).

Părinții nou-născutei, un bărbat italian și o femeie română, au fost cei care au făcut dramatica descoperire, scrie Norba Online, aceștia găsind-o pe fetiță moartă în pătuțul ei. Personalul medical de pe ambulanța solicitată de părinți să intervină la locuința lor nu a putut face nimic altceva decât să constate decesul copilului.

Procuratura din Bari a deschis o anchetă, condusă de procurorul Baldo Pisani, pentru a descoperi cu exactitate condițiile în care a murit fetița. Anchetatorii au sechestrat pentru analiză anumite instrumente folosite de părinți pentru a îngriji bebelușul, iar medicul-legist Biagio Solarino a primit dispoziția de a efectua autopsia asupra trupului neînsuflețit al micuței.

Principala ipoteză a anchetatorilor, însă, este că fetița a murit din cauza „Sindromului de Moarte Subită a Sugarului”, definit ca fiind moartea subită a copilului aparent sănătos, mai mic de 1 an, care nu poate fi explicată nici după investigații complete sau după autopsie. Acest sindrom este, statistic vorbind, prima cauză a morții bebelușilor cu vârste cuprinse ȋntre 1-12 luni, scrie NewsMed.ro. Se consideră că perioada de risc maxim este între 2 şi 4 luni. De obicei, decesul copilului survine în timpul somnului.

Distribuie acest articol