Drama unui italian: Un antibiotic luat pentru o infecție urinară i-a distrus viața

Fabrizio Gentili, un respectat profesor de fizică de la Liceul științific G. Galilei din Macerata, regiunea Marche, trăiește un calvar fizic și moral de un an și jumătate, după ce un antibiotic luat pentru o infecție urinară i-a distrus viața, relatează publicația Cronache Maceratesi.

În vârstă de 47 de ani, anterior un om sănătos și un atlet activ, acum se luptă cu dureri insuportabile și este nevoit să se deplaseze cu un scaun cu rotile.

În iulie 2022, Fabrizio Gentili a început tratamentul cu antibiotic pentru o infecție urinară

Aproximativ două săptămâni mai târziu, a început să simtă dureri intense în întregul corp. De atunci, starea lui s-a deteriorat rapid, până la incapacitatea de a-și desfășura activitățile zilnice. Dintr-un tată activ și profesor stimat, a devenit incapabil să lucreze, să conducă, sau chiar să se spele singur.

Bărbatul italian descrie experiența sa ca un calvar, trecând de la ridicarea a 100 kg la sala de fitness la a fi imobilizat pe canapea, nevoit să poarte bandaje la brațe pentru a evita suportarea greutății propriului corp.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Durerea continuă l-a forțat să își dozeze fiecare gram de forță pentru a putea realiza activități zilnice de bază.

În ciuda simptomelor grave și invalidante, medicii nu au putut stabili o legătură clară de cauzalitate între starea lui și antibiotic, lăsându-l fără un diagnostic oficial sau dreptul la o pensie de invaliditate temporară.

Profesorul italian a descris un pelerinaj nesfârșit între spitale, internări, examene și terapii ineficiente și costisitoare, plătind totul din buzunarul propriu, întrucât nu avea o boală diagnosticată.

Experiența sa cu medicamentele a fost de asemenea problematică, cu fiecare nou tratament aducându-i mai multe efecte secundare decât alinare.

După șase luni de suferință, a început să experimenteze cu cannabisul terapeutic și terapia în piscină, care păreau să îi ofere o ușurare temporară, dar în cele din urmă, situația lui s-a înrăutățit.

Fabrizio Gentili a împărtășit povestea sa pentru a avertiza publicul despre pericolele potențiale ale antibioticelor și pentru a atrage atenția asupra situației celor afectați de efecte secundare grave.

El face parte dintr-un grup Facebook de aproximativ 5000 de membri, care au suferit daune similare din cauza aceluiași medicament. A depus o plângere la Agenția de Medicamente, dar nu a primit niciun răspuns.

@rotalianul