Drama unui român din Italia care a murit carbonizat. Trăia în sărăcie din cauza unui accident de muncă

O poveste de viață tristă și o moarte dramatică pentru un bărbat român în vârstă de 58 de ani, care locuia într-o rulotă, în localitatea Massa, din Toscana. Marcel Constantin Bularca a murit carbonizat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 20 noiembrie, după ce două butelii cu gaz au explodat noaptea în apropierea sa. „Era un om de treabă”, spun vecinii italieni despre el.

Aldo Giannecchini, 80 de ani, care locuiește peste drum de terenul unde Marcel își avea amplasată rulota și în jurul căreia își construise o mică gospodărie, a povestit conform publicației Il Tirreno: „M-a trezit din somn o explozie, nu am înțeles ce s-a întâmplat, apoi, imediat s-a auzit alta. Am ieșit afară și am văzut rulota cuprinsă de flăcări. Am sperat ca el să nu fie înăuntru”, a mărturisit vecinul românului nostru. Din nefericire, însă, conaționalul nostru a fost găsit decedat.

Marcel locuia acolo din luna mai a acestui an. Era un teren îngrădit, la stradă, printre casele și vilele cetățenilor înstăriți de pe via Dei Cerri, la 500 de metri de plajă. O familie de localnici i-au pus în mod gratuit la dispoziție acest teren, cu o rulotă în care bărbatul locuia. Avea găini și capre pe care le ducea la păscut.

Era de mult timp în Italia, fusese căsătorit, dar divorțase și avea trei copii. După divorț a plecat să locuiască la un prieten, undeva pe colinele din Candia, o zonă viticolă renumită. De acolo s-a mutat singur, în rulota unde și-a găsit sfârșitul.

Cu ani în urmă lucrase într-o seră, apoi a suferit un accident, a căzut dintr-un copac și a rămas cu un defect fizic la un picior. Situația în care se afla nu-i mai permitea să facă munci grele și n-a durat mult până a ajuns în pragul sărăciei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Era o persoană invizibilă pentru serviciile sociale, dar nu și pentru locuitorii din cartierul respectiv care, contrar așteptărilor, îl primiseră ca pe un vecin obișnuit și aveau grijă de el. Îl ajutau cu mâncare, pături, se opreau mereu să schimbe două vorbe cu el. „Era un om de treabă, care se făcuse acceptat și iubit de toată lumea de pe aici”, a spus vecinul său.

Nu s-a stabilit cu exactitate cauza incendiului și nici dacă Marcel era mort dinainte sau a decedat din cauza flăcărilor. Acest aspect va fi clarificat de medicul legist care va efectua autopsia. Anchetatorii exclud deocamdată implicarea terților și pentru că bărbatul tocmai cumpărase două butelii de gaz pentru gătit și, în fiecare seară, în afara rulotei, pe o verandă făcută cu folii de plastic, aprindea focul și își făcea de mâncare.

Și seara trecută a aprins focul. A gătit, a mâncat și s-a culcat. La miezul nopții, prima explozie, apoi a doua, flăcările au devorat totul într-o clipită. Inclusiv trupul bărbatului român care a fost găsit carbonizat de pompierii și carabinierii ajunși la fața locului.

În această dimineață caprele pășteau în jurul cenușii care a rămas din rulota românului nostru. Atârnate de gardul de fier, câteva decorațiuni de Crăciun au scăpat de furia flăcărilor. O tristețe apăsătoare învăluia împrejurimile. „Pentru mine a fost un prieten. Îmi va fi greu să accept că nu mai este”, a spus vecinul bărbatului român.

@rotalianul