Drama unui șofer român plecat la muncă în străinătate. Copiii săi au murit după ce mama i-a lăsat singuri noaptea în casă

Tragedia s-a petrecut marți, 31 ianuarie 2023, în cartierul Rahova din București, unde trei copii au murit în urma unui incendiu, după ce mama lor i-a lăsat singuri în casă pe timpul nopții.

Mama de 21 de ani și cei trei copii ai săi. Sursa foto: observatornews.ro

Tatăl celor trei minori, care era plecat de câteva luni la muncă în străinătate, a fost nevoit să se întoarcă de urgență în România pentru a-și înmormânta copilașii, care aveau vârste de 2 ani, 3 ani, respectiv 6 ani.

Conform Știrile Pro TV, dramaticul eveniment s-a petrecut la ora 05:00 dimineața, dar apelul la pompieri a fost făcut de mamă abia în jurul orei 05:30.

Femeia, care este în vârstă de 21 de ani, le-a spus anchetatorilor că a fost trezită din somn de fumul înecăcios și țipetele fiului cel mare, de șase ani.

Ea mai susținea, de asemenea, că băiețelul s-ar fi jucat cu o brichetă și ar fi dat foc saltelei pe care el și surioarele sale de 2 și 3 ani dormeau.

Mama și cei trei copii locuiau într-o garsonieră închiriată, care se afla într-o vilă din Sectorul 5 al capitalei, pe strada Surduc.

Casa în care s-a petrecut incendiul. Foto: Știrile Pro TV

Locuința este compusă dintr-o bucătărie, o baie și o cameră în care copii dormeau pe un pat, în timp ce mama dormea pe o canapea, după spusele sale.

Femeia a mai declarat și că băiatul de 6 ani s-ar fi culcat la loc, după ce ar fi incendiat salteaua, iar focul a ars mai în mocnit mocnit, apoi flăcările au cuprins tot patul.

Incendiul a fost stins chiar de femeie, înainte de sosirea pompierilor la fața locului, mai precizează sursa citată, iar micuții nu au murit din cauza flăcărilor, ci ca urmare a intoxicației cu fum.

„Au fost identificate 3 victime în camera respectivă, copii cu vârstele de 2, 3 și 6 ani. S-au efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire s-a constatat decesul acestora”, au precizat reprezentanții ISU.

La locul tragediei au intervenit patru ambulanțe SMURD și trei autospeciale de stingere, precum și un echipaj pentru descarcere.

- Continuarea după publicitate -

Proprietarul vilei în care familia locuia a declarat că s-a trezit în momentul în care a auzit-o pe femeie țipând și a văzut-o pe stradă cu unul dintre copii în brațe.

Mama copiiilor a fost interogată de procurori marți și miercuri, 31 ianuarie și 1 februarie. După mai multe serii de audieri, care au durat ore-n șir, femeia de 21 de ani a cedat și a recunoscut că nu se afla în casă la ora producerii incendiului.

Tatăl celor trei micuți s-a întors din Germania pentru a-și înmormânta copii. Foto: Știrile Pro TV

Ea avea grijă de cei trei copii singură, fiindcă soțul ei era plecat la muncă în Germania. Bărbatul s-a întors zilele trecute acasă însă pentru a-și îngropa copilașii, în timp ce mama acestora a fost reținută de polițiști pentru ucidere din culpă.