Drama unui tânăr român din străinătate, paralizat după o bătaie cruntă. O femeie îl ajută să se reabiliteze

Într-o demonstrație emoționantă de compasiune și solidaritate, Roxana, o femeie înstărită, stabilită în Ibiza (Spania), mamă a două fiice în vârstă de 20 de ani, a devenit un pilon de sprijin pentru Alexandru Ioniță, un tânăr român grav afectat după ce mai mulți tineri l-au bătut crunt în Amorebieta.

Incidentul, care a avut loc acum doi ani, l-a lăsat pe Alexandru cu sechele severe, necesitând îngrijiri constante.

El a fost agresat brutal de banda „Frații Koala” și a intrat în comă. Abia după doi ani a reușit să pronunțe primele cuvinte. Cheltuielile pentru terapie di reabilitare sunt extrem de costisitoare.

1200-2023122410213 (3)
Alexandru Ioniță alături de mama sa, Ana Claudia Ioniță. Sursa foto: captură video DEIA

Cazul a fost intens mediatizat atât în Spania, cât și în țara noastră. Roxana, profund mișcată de suferința tânărului care „ar fi putut fi fiul ei sau al oricui”, a ales să contribuie substanțial la cheltuielile lui Alexandru, acționând discret și constant.

„Oamenii care au nevoie de ajutor au nevoie de el pe tot parcursul anului, nu doar de Crăciun”, a declarat Roxana pentru DEIA, subliniind importanța ajutorului neîntrerupt, nu acordat doar în perioade festive.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Legătura dintre Roxana și familia lui Alexandru s-a dezvoltat într-o prietenie profundă și emoțională. Ana Claudia Ioniță, mama lui Alex, a subliniat recunoștința și aprecierea profundă a familiei Ioniță pentru sprijinul neclintit al Roxanei.

Povestea lor, plină de durere dar și de speranță, este un exemplu remarcabil de empatie

Roxana, fără să ceară recunoaștere publică, contribuie substanțial la costurile lunare de mii de euro necesare pentru îngrijirea și reabilitarea lui Alex, care include și pensia tânărului și fondurile strânse prin campanii de solidaritate în Bizkaia și Ibiza.

Roxana și Ana Claudia și ea își spun zilnic „bună dimineața”, schimbă imagini sau fac apeluri video. Două străine unite de o tragedie. Două mame care au devenit mai mult decât prietene, literă cu literă, de la primul lor contact pe Facebook până la ultimul lor mesaj pe Whatsapp.

Și, între ele, Alex și obiectivul lor comun de a îmbunătăți calitatea vieții sale zdrobite. Le va costa orice le-ar costa, oferind una dragostea și efortul infinit la căpătâiul lui și cealaltă, afecțiunea și mijloacele materiale necesare.

Nu s-au văzut niciodată față în față, dar se consideră o familie. „Este ca a doua mamă a lui Alex. Este o persoană minunată care a fost întotdeauna alături de el. Suntem în contact tot timpul și ne ajută enorm”, a mărturisit mama tânărului român.

Alexandru Ioniță, la 25 de ani se luptă să învețe din nou să înghită, să vorbească și să se miște, în timp ce mama sa, Ana Claudia, așteaptă cu speranță să se facă dreptate în cazul agresorilor fiului său.

„Nu le-aș spune nimic părinților agresorilor, sunt destul de nefericiți că au astfel de copii”, a spus Roxana, exprimându-și susținerea necondiționată pentru Ana Claudia în acest greu proces.

Această poveste amintește despre puterea extraordinară a empatiei și a solidarității umane, demonstrând că ajutorul și compasiunea nu cunosc granițe și pot transforma vieți, chiar și în cele mai tragice circumstanțe.