Droguri și arme furate din Italia introduse în România cu ajutorul transportatorilor care efectuează regulat curse în Peninsulă

Doi tineri au fost arestați la Brașov, în România, iar un al treilea este căutat în Italia pentru trafic de arme. De asemenea unul dintre suspecţi este cercetat şi pentru trafic de droguri.

Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi vândut trei arme de foc, cu destinaţia vânătoare, despre care există informaţii că ar fi fost furate din Italia, pe parcursul anului 2016. Armele ar fi fost introduse în ţară prin intermediul transportatorilor care efectuează curse regulate pe relaţia România-Italia.

Ioan Marian Almaş zis „Capone”, a fost arestat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată cu arme şi muniţii şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor iar Sorin Funariu pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Almaş Ioan Marian a introdus în ţară, prin intermediari, trei arme de foc mărcile Pietro Beretta şi Fabarm, provenite din săvârşirea de infracţiuni pe teritoriul Italiei, iar la data de 18.01.2017, ajutat de către inculpatul Funariu Sorin, a vândut cele trei arme de foc letale, contra sumei de 1000 euro“, se arată în comunicatul procurorilor brașoveni.

Un alt suspect care s-au afla în Italia este căutat şi pentru trafic de droguri. „De asemenea, procurorii DIICOT-S.T.Braşov au probat activitatea infracţională a unui alt suspect faţă de care s-a emis citaţie internaţională, cu privire la faptul că a comercializat, pe raza judeţului Braşov, cantitatea de peste 300 de grame de droguri de risc provenite din Italia, informează adevărul.ro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI