„Drumul” lui Marius Bizău, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din Italia. Povestea unui tânăr emigrant român

Marius Bizău, nume consacrat în teatrul, televiziunea și cinematografia italiană, este un actor de origine română, născut la Cluj-Napoca, pe 21 august 1983. Pe scena teatrală din Italia, Marius se pregătește pentru spectacolul „Drumul – La Strada”, o poveste biografică impresionantă despre anii petrecuți în România, despre adolescența unui tânăr nevoit să se mute în altă țară și să o ia de la capăt într-o perioadă de mari transformări ale personalității și vieții sale.

În Italia, Marius Bizău a interpretat roluri în unele dintre cele mai reușite seriale de televiziune, cum ar fi: „Pietro Mennea la freccia del sud”, „Squadra Mobile”, „Squadra Antimafia” și „Romanzo Famigliare.” În curând va apărea în cel de-al doilea sezon al serialului „I Medici”.

Despre sosirea în Italia la vârsta de 15 ani, unde mama sa lucra de mai mult timp, Marius Bizău povestește:

„Eram fericit să fiu din nou cu ea, (cu mama, n.r.) dar complet traumatizat. Am stat mut practic timp de trei ani, abia dacă scoteam o vorbă. Apoi, datorită profesorului meu de franceză am descoperit teatrul, și astfel mi s-a deschis o lume nouă. Mi-am găsit calea de a mă exprima.” Marius a studiat la Academia Națională de Arte Dramatice Silvio D’Amico din Roma, unde a absolvit în anul 2007.

„Drumul – La Strada”, spectacol teatral cu și despre Marius Bizău

„Drumul – La Strada”, spectacol biografic:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ideea am avut-o împreună cu prietenul și colegul meu, Lorenzo, care a făcut și regia spectacolului. Lorenzo a fost uimit de povestea vieții mele și a decis să scrie un text pentru o piesă de teatru. Mesajul este acela de a încuraja comunitatea italiană să fie mai deschisă față de străini și mai ales de comunitatea românească pe care, de multe ori, o văd cam închisă față de poporul care ne găzduiește.”, ne mărturisește Marius, cu amabilitatea care îl caracterizează.

Scenariul și regia sunt semnate de italianul Lorenzo Di Matteo iar muzica spectacolului va fi interpretată live de Daniele Ercoli

Povestea, relatată în prima persoană de actorul Marius Bizău, este cea a actorului însuși. Marius, născut sub regimul lui Ceaușescu, la începutul anilor ’80, povestește despre trecerea de la copilăria sa din timpul revoluției până la sosirea sa la Roma, la sfârșitul anilor ’90, pe când avea doar 15 ani. Anii dificili ai adolescenței, până la descoperirea teatrului care îl va ajuta să se integreze complet în structura socială italiană, până când va reuși să se întegreze perfect între jumătatea de a fi și român, și italian. O poveste puternică, povestită cu umor și ușurință; și cu speranța că fiecare problemă poate avea întotdeauna o soluție proprie.

Spectacolul teatral va avea loc la Roma, la Altrove Teatro Studio, din via Giorgio Scalia, 53, (metro Cipro), în următoarele zile:

  • Vineri, 16 noiembrie, ora 20:00;
  • Sâmbătă, 17 noiembrie, ora 20:00;
  • Duminică, 18 noiembrie, ora 17:00.

Intrarea: 15 euro

Pagina Facebook a evenimentului: