Dubă cu pachete trimise de românii din străinătate, blocată de polițiștii uimiți de ce au găsit în interior

Polițiștii germani au fost uimiți de încărcătura unei dube românești care transporta mărfuri trimise acasă de românii din străinătate. Pe lângă pachete și valize de tot felul, aceasta tracta o remorcă pe care era încărcată o mașină și era plină la refuz cu elemente de gard, cherestea și suporturi metalice.

Duba cu numere de înmatriculare românești a fost oprită luni, 13 februarie, de o patrulă a poliției de autostradă din orașul Bad Hersfeld din Germania, în apropiere de zona denumită Hattenbacher Dreieck (locul în formă de triunghi unde se întâlnesc trei autostrăzi A4, A5 și A7, situat în landul Hesse).

În jurul orei 9:45, polițiștii au observat o camionetă care tracta o remorcă pe care era încărcată o mașină, după cum relatează Osthessen News.

Datorită faptului că greutatea totală maximă permisă pentru camionetă era de 3.500 de kilograme, pentru polițiștii germani a apărut imediat suspiciunea că respectivul vehicul de tractare ar putea fi supraîncărcat în mod semnificativ.

În timpul inspecției efectuate ulterior la o locație specializată, poliția a constatat că mașina încărcată pe remorcă era folosită drept cutie de transport pentru alte valize și colete.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, pe lângă pachete de tot felul, duba era super încărcată cu elemente de gard, cherestea și un fel de suporturi metalice.

La cântărirea camionetei pe un cântar special pentru camioane, s-a confirmat suspiciunea polițiștilor: display-ul cântarului afișa un uimitor rezultat de 6.890 de kilograme, aproape dublu de cât greutatea permisă.

De asemenea, remorca tractată avea – cu un maxim de 2.000 de kilograme permise – alte aproximativ 600 de kilograme în plus. Ulterior, șoferului i s-a interzis să-și continue călătoria cu acel ansamblu de vehicule.

El a fost amendat, iar încărcătura camionetei a fost apoi transferată în alte trei vehicule pentru a fi transportată mai departe.