Dulciurile românești premiate în Italia la un important concurs gastronomic. Checul, salamul de biscuiți și cornulețele au încântat juriul

România a câștigat la Festivalul Popoli Pop Cult de la Bagnara di Romagna, organizat între 1 și 4 septembrie 2022, un premiu special pentru deserturile tradiționale „chec, salam de biscuiți și cornulețe”, informează cotidianul digital Ravenna Today.

În ciuda incertitudinilor inițiale din cauza vremii, ediția din acest an a Festivalului Popoli Pop Cult (Popoli Pop Cult Festival) de la Bagnara di Romagna s-a dovedit a fi un mare succes aducând laolaltă reprezentanți ai comunităților din 20 de țări: Albania, Angola, Argentina, Armenia, Brazilia, Camerun, Croația, Filipine, Franța, Grecia, Germania, Georgia, Maroc, Mexic, Peru, România, Thailanda, Vietnam, Pakistan și «la Plaza latina».

Dintre aceștia, trei au fost la prima participare (Franța, Armenia și Georgia), confirmându-și deja calitatea de membru și pentru următoarea ediție.

„Printre multele limbi auzite în Bagnara, cea care predomină este limba inimii.” Cu aceste cuvinte au definit francezii atmosfera festivalului.

- Continuarea articolului după publicitate -

Concursul gastronomic „Cel mai bun fel de mâncare – Eurovo per Popoli 2022”, a fost câștigat de Mexic cu preparatul „Huarache”, locul al doilea de Vietnam cu preparatul „Banh Xeo”, iar Thailanda s-a clasat a treia cu „Pad Thai”, tăiței de orez cu ouă, creveți, muguri de fasole și morcovi.

Un premiu special a revenit însă României pentru platoul cu deserturi care include „chec, salam de biscuiți și cornulețe.”

Dulciurile românești au primit un premiu special. Foto: Marco Martini/Ravenna Today

Ediția de anul acesta, dedicată Balcanilor, la 30 de ani de la marile debarcări ale exodului albanez pe coastele italiene (1991-1992), a fost dominată de dansuri și de o atmosferă de petrecere care a pus stăpânire pe toată populația frumoasei localități cu aer medieval.

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA