Dulciurile românești premiate în Italia la un important concurs gastronomic. Checul, salamul de biscuiți și cornulețele au încântat juriul

România a câștigat la Festivalul Popoli Pop Cult de la Bagnara di Romagna, organizat între 1 și 4 septembrie 2022, un premiu special pentru deserturile tradiționale „chec, salam de biscuiți și cornulețe”, informează cotidianul digital Ravenna Today.

În ciuda incertitudinilor inițiale din cauza vremii, ediția din acest an a Festivalului Popoli Pop Cult (Popoli Pop Cult Festival) de la Bagnara di Romagna s-a dovedit a fi un mare succes aducând laolaltă reprezentanți ai comunităților din 20 de țări: Albania, Angola, Argentina, Armenia, Brazilia, Camerun, Croația, Filipine, Franța, Grecia, Germania, Georgia, Maroc, Mexic, Peru, România, Thailanda, Vietnam, Pakistan și «la Plaza latina».

Dintre aceștia, trei au fost la prima participare (Franța, Armenia și Georgia), confirmându-și deja calitatea de membru și pentru următoarea ediție.

„Printre multele limbi auzite în Bagnara, cea care predomină este limba inimii.” Cu aceste cuvinte au definit francezii atmosfera festivalului.

Concursul gastronomic „Cel mai bun fel de mâncare – Eurovo per Popoli 2022”, a fost câștigat de Mexic cu preparatul „Huarache”, locul al doilea de Vietnam cu preparatul „Banh Xeo”, iar Thailanda s-a clasat a treia cu „Pad Thai”, tăiței de orez cu ouă, creveți, muguri de fasole și morcovi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un premiu special a revenit însă României pentru platoul cu deserturi care include „chec, salam de biscuiți și cornulețe.”

Dulciurile românești au primit un premiu special. Foto: Marco Martini/Ravenna Today

Ediția de anul acesta, dedicată Balcanilor, la 30 de ani de la marile debarcări ale exodului albanez pe coastele italiene (1991-1992), a fost dominată de dansuri și de o atmosferă de petrecere care a pus stăpânire pe toată populația frumoasei localități cu aer medieval.