Duminica Floriilor la catolici. Papa Francisc: „Și eu am nevoie ca Isus să mă mângâie”

Papa Francisc, 86 de ani, recent externat din spitalul „Policlinico Gemelli” din Roma unde a fost internat pentru o bronșită, a oficiat duminică dimineață, 2 aprilie, slujba Duminicii Floriilor în Piața San Pietro de la Vatican. În timpul omiliei sale, Papa a subliniat importanța de a nu uita de „Cristoșii abandonați” în lumea modernă în care trăim.

„Și eu am nevoie ca Isus să mă mângâie, să se apropie de mine și pentru aceasta mă duc să-l găsesc în cei părăsiți, în cei singuri”, a spus Papa Francisc în fața a peste 30.000 de credincioși adunați în Piața San Pietro.

Immagine 2023-04-02 130500

El a menționat cazul bărbatului fără adăpost care a murit sub colonada Bernini din Piața San Pietro și a vorbit despre alte persoane care se simt abandonate, cum ar fi popoare întregi exploatate și lăsate în voia sorții, oameni săraci care trăiesc la colț de stradă și alte persoane nevoiașe ignorate.

Papa Francisc a menționat că „Cristoșii abandonați” sunt la fel de importanți ca noi toți și trebuie să fie luați în considerare, deoarece „Lui îi pasă de ei și noi trebuie să avem grijă de frații și surorile care seamănă cel mai mult cu El, așa cum a fost în durere și singurătate”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul slujbei, Papa Francisc a fost însoțit de cardinalul argentinian Leonardo Sandri, decanul colegiului cardinalilor. Papa a oficiat slujba liturgică și a binecuvântat credincioșii cu ramuri de măslin.

Papa a afișat un aspect obosit și o voce slăbită din cauza afecțiunilor la bronhii.

Immagine 2023-04-02 130132

- Continuarea după publicitate -

Slujba de astăzi de la Vatican dă startul ceremoniilor de Paşte din întreaga lume catolică.

Odată cu celebrarea Duminicii Floriilor, încep oficial riturile Săptămânii Mare care, după cum a confirmat biroul de presă al Vaticanului, își vor urma cursul normal, deja stabilit înainte ca Papa Francisc să fie spitalizat.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20