După 10 ani de muncă în Italia, Emil și-a deschis în țară o afacere cu gust… italian

În ultimul timp, românii au devenit, se pare, mari amatori de produse rafinate, sofisticate, pe care le aleg pentru calitatea lor și pentru a-și răsfăța gusturile. De peste două decenii ei au avut legături strânse cu modul de viață italian și astfel, încet-încet, au devenit fani ai bucătăriei mediteraneene, care este mai sănătoasă, slab calorică, plină de vitamine și nutrienți. Așa începe povestea lui Emil Căprian, românul din Iași plecat la muncă în Italia care și-a deschis un magazin odată întors acasă, doar cu produse autentic italiene.

Emil a locuit 10 ani în Italia. S-a întors în țară, iar cu banii strânşi printre străini şi-a deschis la Iaşi un magazin unde vinde bunătăţi cu certificat de calitate adus din peninsulă. „Fiind un mare gurmand, simţeam nevoia de a mânca produse din Italia şi evident nu se găseau. Prosciutto crudo, prosciutto cotto, mortadela, salamurile”, spune Emil Căprian.

VIDEO aici.

Un alt exemplu din România din același sector, este SuperMercato

SuperMercato este un brand de retail lansat de omul de afaceri Marius Catrinoiu care după ce a locuit și a muncit timp de 8 ani în Italia, și-a dorit să le ofere consumatorilor din România produse italiene autentice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ne-am dorit ca produsele italiene de calitate să ajungă în casele cât mai multor iubitori ai stilului de viață italian. Inițial, SuperMercato a fost o platformă de retail exclusiv on line, însă rezultatele mediocre din on line ne-au determinat să mergem și pe offline. Incurajați de faptul că foarte mulți români muncesc în această țară, ne-am gândit să construim aici o rețea de magazine pe rafturile cărora să punem exclusiv produse importate din Italia.”, declara Catrinoiu pentru Modern Buyer.

Soții Ștefănuț din Râmnicu Vâlcea şi-au dat seama și ei că produsele tradiţionale italiene sunt apreciate de români.

Se laudă că în magazinul lor, de pildă, sucul de roşii e mult mai bun decât cel pe care îl găsim în supermarket.

„Mierea de portocal, mierea de mandarin, eucalipt. Sunt paste speciale, la noi nu intra doar cei care cunosc produsele, ci şi oameni care îşi doresc să schimbe şi caută o altă calitate a produselor”, explică Lavinia Ștefănuț, proprietar magazin.

Şi la Cluj au apărut magazine cu produse din Italia.

„Produsele vin din Italia săptămânal, produse proasptete gen mozzarella, burata. Foarte multe persoane care vin la noi spun că este un colţ de Italia în Cluj”, a spus Ana-Maria Dragoș, manager magazin.

Produsele sunt uneori sunt mai scumpe decât în supermarketuri, dar clienţii le cumpără, iar afacerile sunt înfloritoare, susține Pro Tv.