După 10 ani în Italia un preot român s-a întors în țară și a inițiat proiectul D.A.R. (Dăruind Atingi Raiul)

Tot mai mulți români plecați în străinătate au ales în ultimul timp drumul de întoarcere spre casă, printre ei numărându-se și preotul Doru Vasile Gârboan, care a revenit în țară după ce timp de 10 ani a slujit la două biserici ortodoxe române din Italia.

În vârstă de 39 de ani, preotul Gârboan s-a întors acasă în 2020 și slujește acum la Parohia Ortodoxă din cartierul Ortelec, orașul Zalău, din județul Sălaj, remarcându-se prin proiectele umanitare inițiate în folosul comunității.

Conform publicației Sălajul Liber, a organizat Școala Parohială Ortelec și Proiectul Social Filantropic D.A.R. prin care preotul, ajutat de numeroși tineri din comunitate, a distribuit familiilor nevoiașe ajutoare constând în alimente, haine, lapte pentru cei mici, jucării și multe altele.

Proiect filantropic în Parohia Ortelec din Zalău. Foto: pagina de Facebook

„Cu darul Bunului Dumnezeu, prin jertfa donatorilor cu inima bună și prin osârdia tinerilor parohiei noastre, Joia Patimilor a devenit pentru 20 de familii din Zalău, Joia Dăruirii”, au afirmat Parohia Ortodoxă Ortelec, iar pe pagina Facebook a parohiei se poate citi următorul mesaj: (…) „Proiectul Filantropic D.A.R. (Dăruind Atingi Raiul), susținut de OAMENI CU INIMA BUNĂ din parohia noastră și din întreg Zalăul, se va desfășura și în perioada post-pascală, cu ajutorul Bunului Dumnezeu!”

Proiect filantropic în Parohia Ortelec din Zalău. Foto: pagina de Facebook

Doru Vasile Gârboan a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și a fost hirotonisit ca preot pe 26 iunie 2005. Sosit în Italia în anul 2010, preotul sălăjean a slujit la Faenza, în Emilia-Romagna, în perioada 2010 – 2012, iar apoi la biserica ortodoxă din Imola. În Peninsulă, preotul Gârboan a primit și Crucea Episcopală a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (2016).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI