După 12 ani de muncă în Italia, s-a întors în România și a deschis „Gelateria Adela”

Nicoleta Geaboc, o tânără antreprenoare româncă întoarsă în țară după 12 ani petrecuți în Italia, a adus un strop de rafinament și savoare în orașul Slobozia prin Gelateria Adela, proiectul său în domeniul înghețatei artizanale. Această afacere a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 120.000 de euro, în creștere cu 30% față de anul precedent, informează Ziarul Financiar.

Nicoleta a fost fascinată de înghețata artizanală în timpul șederii sale în Italia și, când s-a întors în România, și-a dorit să ofere orașului său o experiență unică.

„Am locuit în Italia 12 ani şi adoram îngheţata artizanală. M-am întors acasă în România şi mi-aş fi dorit să mănânc o îngheţată bună, însă în oraşul meu nu exista o gelaterie. Apoi, am avut oportunitatea, în cadrul programului Start-Up Plus, să depun proiectul meu şi a fost o idee şi un proiect câştigător. De acolo s-a înfiripat toată povestea aceasta. Am reuşit să aducem în oraş ceva unic. Numele gelateriei este şi numele fetiţei mele. Ea a fost sursa mea de inspiraţie în tot acest proiect. Ideea a pornit şi de la faptul că îmi doream să îi ofer deserturi cât mai naturale”, a precizat Nicoleta.

Astfel, a luat decizia de a deschide Gelateria Adela, un proiect îndrăzneț pe care l-a început în urmă cu aproximativ patru ani alături de soțul său. Investiția inițială în afacere a fost de aproximativ 60.000 de euro, parte din aceasta fiind obținută prin intermediul programului Start-Up Plus, iar restul din fonduri proprii.

67466849_103869690953272_1560613737512042496_n
Gelateria Adela. Sursa foto: Facebook

Gelateria Adela oferă în fiecare zi 16 sortimente diferite de înghețată, folosind ingrediente naturale precum lapte, frișcă, fructe și piureuri de fructe 100% naturale, fără adaos de zahăr.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nicoleta a subliniat că unele dintre ingredientele precum pastele naturale de fistic, alune, migdale sau nucă sunt produse pe care nu le-a găsit pe piața din România și le importă din Italia.

Printre sortimentele preferate se numără ciocolata, vanilia și fisticul, iar în zilele bune se vând aproximativ 300 de înghețate. Prețul unei cupe de înghețată de 50 de grame este de 7 lei.

photo_2023-07-09_19-31-42
Nicoleta Geaboc. Sursa foto: Ziarul Financiar

Locația fizică a gelateriei se află în apropierea Stadionului Municipal din Slobozia, și deși nu este amplasată într-o zonă centrală sau intens circulată, a reușit să creeze o comunitate de fani și clienți fideli.

Gelateria Adela colaborează și cu câteva restaurante din oraș și dispune de un gelato truck pe care îl folosește la festivaluri și alte evenimente în afara orașului. De asemenea, există și un stand mobil de înghețată dedicat evenimentelor private.

Nicoleta a menționat că, în prezent, intenționează să rămână cu acest unic punct fizic, deoarece pandemia a afectat planurile de extindere în Călărași. Cu toate acestea, pentru viitor, antreprenoarea nu exclude posibilitatea de a se extinde și în alte orașe.

Gelateria Adela are șase angajați dintre care patru lucrează cu normă întreagă, iar doi lucrează în regim part-time. În perioadele reci ale anului, când consumul de înghețată scade, gelateria se concentrează și pe produsele de cofetărie, precum eclerele și prăjiturile.

Pentru anul 2023, Nicoleta își propune o creștere de 30% a cifrei de afaceri față de anul precedent, iar unul dintre planurile de dezvoltare viitoare este achiziționarea unei mașini de înghețată cu o capacitate mai mare de producție.

Gelateria Adela a devenit un loc de întâlnire și un punct de atracție în Slobozia, demonstrând că pasiunea și determinarea pot transforma o idee într-o afacere de succes.