După 20 de ani în Italia s-au întors definitiv acasă: „România a fost mereu în inima noastră”

După ce au muncit timp de 20 de ani în Italia, unde au restaurat monumente istorice, inclusiv pentru statul italian, soții Florin și Luminița Câcău au decis să se întoarcă în România și să deschidă o afacere cu polistiren. Povestea lor am aflat-o dintr-un reportaj realizat de Kanal D. „Se poate trăi bine și la noi, în România”, au declarat ei.

În urmă cu ceva timp, cei doi soți și-au făcut bagajele și au mers să dea o nouă șansă țării lor natale. Astăzi, modelează fațade de case inspirate din arhitectura italiană.

„Am plecat în Italia cu gândul de a ne întoarce. Dintotdeauna am avut gândul ăsta, că vrem să ne întoarcem acasă, aici este locul nostru”, a mărturisit Luminița.

Cei doi s-au cunoscut și căsătorit în Italia. Au pornit de jos, au muncit din greu pentru a nu le lipsi nimic și au întemeiat o familie frumoasă. Acum au doi copii de care sunt foarte mândri

Captură de ecran 2023-04-20 110343
Soții Florin și Luminița Câcău. Sursa foto: captură video Kanal D

Cei doi antreprenori și-au deschis acasă atelierul în localitatea Gherța Mică, județul Satu Mare, unde fațadele caselor prind viață și personalitate. Acest trend în arhitectură, importat din Occident, transformă locuințele românilor în construcții exclusiviste.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Florin și Luminița au trăit și muncit la Roma timp de peste două decenii. În 2018, după ce au economisit suficient, s-au întors în România și au investit 80.000 de euro în afacerea cu decorațiuni din polistiren. Cei doi spun că a meritat fiecare cent investit.

Luminița mărturisește: „Eram foarte speriați, auzisem că e foarte greu în România. Mai ales cu birocrația. Nu știam ce vom întâmpina. În cazul succesului nostru nu cred că este vorba despre noroc, ci mai degrabă despre implicare. Este foarte important să îți dorești”.

Florin completează: „Trebuie foarte multă muncă, foarte multă răbdare. Personal, sunt foarte mulțumit. Fiecare casă trebuie gândită. Sunt clienți care știu ce vor, dar sunt și clienți cu care ne punem la masă și le arătăm proiectele noastre. Dar în final toți sunt mulțumiți, asta este bucuria noastră.”

Povestea soților Câcău demonstrează că, prin muncă și implicare, se pot obține rezultate impresionante și se poate contribui la dezvoltarea țării.

Afacerea lor cu polistiren reprezintă un model de succes național și o sursă de inspirație pentru antreprenorii români care doresc să investească în România.

VIDEO mai jos: