După ani de zile munciți în străinătate au rămas doar cu pijamalele de pe ei. Casa le-a fost mistuită de flăcări

O familie de români din județul Bihor au trăit recent drama vieții lor: după ani de muncă grea în străinătate, casa le-a fost mistuită de flăcări, relatează protv.ro.

Familia Ioana și Alexandru Iobaghi sunt bucuroși că și-au putut scoate la timp cei doi copii din casa cuprinsă de flăcări chiar dacă au rămas doar cu pijamalele de pe ei. În acele momente teribile, băiatul cel mare, în vârstă de 7 ani, a dat dovadă de mult curaj și a ajutat la salvarea frățiorului de doi ani.

Incendiul s-a dezlănțuit la ora 11.00 noaptea, când părinții și cei doi copii adormiseră deja. Mama a fost cea care s-a dezmeticit la timp. „ Am sărit din pat și i-am zis soțul meu: ceva se întâmplă. Când s-a urcat în pod, a urlat: scoate copiii că arde casa”, povestește Ioana Iobaghi. „Am muncit în străinătate, am adunat bănuți, am lucrat aicea, eram în stare să lucrăm la două locuri de muncă, cu normele care erau, pentru căsuța, că asta-i visul fiecărui om”, continuă femeia.

VIDEO aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pur și simplu a izbucnit focul și n-am reușit să salvăm nimic. A început să cadă tavanul și am reușit să luăm copiii și să ieșim afară și cam asta a fost tot. Au ars toate, nu mai avem nimic. Nici încălțăminte, desculț am ieșit afară” declară tatăl, Alexandru Iobaghi.

Întreaga comunitate le-a sărit în ajutor celor doi soți care au muncit pe brânci pentru casă lor, acum transformată în scrum. „Ioana cred că era în stare de șoc, adică sigur era în stare de șoc, Alex era în pijamale, într-un papuc roz, unul negru, i-am dat fiecare ce-am avut pe noi, un vecin s-o descălțat, i-a dat adidașii, eu i-am dat o bluză, fiecare cu ce-o putut”, povestește un vecin de-al familiei Iobaghi.

Familia își cumpărase locuința prin programul „Prima Casă”, cu 5 ani în urmă și au mai investit mulți bani în ea.

Deși casa era asigurată, familia va fi despăgubită doar cu o parte din bani.