Durere de nedescris pentru mama Alinei, românca moartă în Italia într-un incendiu: „Lăsați-mă să-mi văd fata!”

Alina Crenicean, românca moartă în incendiul din localitatea Sant’Urbano, provincia Padova, care s-a declanșat în această dimineață de duminică, 26 martie, avea numai 36 de ani. Era aproape ora 8:00 și tânăra, mamă a doi copii, s-a ridicat din pat și a mers în bucătăria casei pentru a prepara micul dejun, când a avut loc o explozie cauzată de o scurgere de gaze. Alina a murit pe loc.

Mama sa, care locuiește în apropiere, abia a aflat a fugit cât a putut de repede la casa cuprinsă de flăcări: „Lăsați-mă să-mi văd fata!! Lăsați-mă să-mi văd fata!!”, a strigat cu sufletul distrus de durere, dar viața Alinei nu a mai putut fi salvată, trupul său carbonizat a fost scos din flăcări de pompieri.

Soțul femeii, Michelangelo Negrello, în vârstă de 52 de ani și cei doi copii ai lor, o fetiță de 9 ani și un băiețel de 2 anișori, au reușit să se salveze.

Cauzele celor întâmplate sunt în curs de cercetare. După o reconstituire inițială s-ar părea că bucătăria casei era plină de gaze scurse de la un tub defect și aprinderea aragazului ar fi provocat explozia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fratele lui Michelangelo, care locuiește chiar peste drum, probabil a auzit zgomotul provocat de explozie pentru că a ieșit și s-a grăbit să-l ajute pe fratele său să-și coboare copiii de la primul etaj al casei.

Conform Fanpage, de îndată ce a aflat de tragedie, mama Alinei s-a grăbit să ajungă la casa fiicei sale. Durerea sa este greu de descris în cuvinte. „Lăsați-mă să-mi văd fata!! Lăsați-mă să-mi văd fata!!”, striga continuu, dar nimeni nu a mai putut să o salveze pe tânăra noastră conațională.

Trupul neînsuflețit a fost scos din flăcări de echipele de pompieri sosite la fața locului.

Alina Crenicean trăia de mulți ani în Italia, unde a fost angajată a companiei alimentare Morato Pan D’Este, în timp ce soțul ei este lucrător la „Isoclima” din Este.

Bărbatul se află în prezent la spitalul din Padova, cu răni și arsuri la picioare. Fiul cel mic a fost transportat cu elicopterul a același spital, în timp ce fata a fost dusă la spitalul din Schiavonia di Monselice, dar starea lor nu provoacă îngrijorare.