Durere pentru o mamă româncă din Italia: copilul ei a murit lovit de un tractor căruia i-a cedat frâna de mână

Tragedia s-a petrecut în după-amiaza zilei de ieri, 9 octombrie 2020, în localitatea Sgurgola, din provincia Frosinone, unde un copil a fost accidentat mortal de un tractor scăpat de sub control. Din primele informații reiese că tractorul a rămas fără frână de mână și nu se afla nimeni la volan să-l controleze.

Mario Graziani avea numai 10 anișori și făcea parte dintr-o familie mixtă în care tatăl, Cataldo, este cetățean italian, iar mama lui, Ramona, este originară din județul Ialomița, România și lucrează ca infirmieră în Italia. În cursul zilei de ieri, scrie Il Messaggero, Mario se afla în curtea unei ferme din localitatea menționată mai sus și își făcea lecțiile împreună cu alți colegi când mai multe tractoare încărcate cu fân au intrat în curte și au fost parcate în apropierea copiilor.

Mario Graziani, 10 ani. Foto: Facebook

Unuia dintre acele tractoare, însă, la volanul căruia nu se afla nimeni în acel moment, i-a cedat frâna și a început să coboare brusc la vale, spre elevii care-și făceau temele. Ceilalți copii au reușit să se ferească la timp, dar micuțul Mario, din nefericire, a fost lovit din plin de tractor și s-a răsturnat într-o groapă.

Tractorul care a provocat decesul micuțului. Foto: Il Messaggero

Corpul minorului a fost prins sub tractor, sub privirile îngrozite ale celorlalți copii, iar viața sa i-a fost răpită pe loc. Pentru a-l scoate de acolo a fost necesară intervenția pompierilor.

Pompierii au intervenit pentru a scoate corpul copilului decedat de sub tractor. Foto: Il Messaggero

La locul accidentului s-a prezentat și primarul din Sgurgola, Antonio Corsi, care a anunțat apoi, printr-o postare publicată pe Facebook că va declara zi de doliu în localitate,  în ziua înmormântării.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dragi concetățeni, un tragic accident ne-a zguduit pe toți, decesul neașteptat al copilului Mario Graziani la doar 10 ani în timp ce era ocupat cu îndeplinirea sarcinilor care i-au fost date de la școală. Mamei, Ramona și tatălui, Cataldo, toată apropierea noastră în acest moment de durere puternică în urma căruia micul lor înger, Mario, s-a ridicat la cer. Pentru ziua înmormântării va fi declarat doliu în localitate”, a scris Corsi pe Facebook.