Durerea unui tată român din Italia: „Copilul meu decedat, nu trece zi să nu mă gândesc la el”

Într-o zi care ar fi trebuit să fie plină de bucurie și relaxare, familia Imbuzan din Rimini, Italia, a trăit o tragedie care le va marca viața pentru totdeauna.

Pe 31 august, într-un loc de parcare pentru rulote din spatele plajei Bados în Sardinia, viața micuțului Samuel Imbuzan, în vârstă de 11 ani, s-a sfârșit tragic într-un incendiu care a cuprins rapid rulota familiei.

Cu vocea tremurândă de emoție, tatăl, Daniel Romulus Imbuzan, de naționalitate română, își amintește de acel fatidic după-amiază: „Totul este încă atât de clar în mintea mea: haosul, flăcările, fumul. Nu voi putea uita niciodată!”

Sâmbăta viitoare, pe 4 noiembrie, Samuel ar fi împlinit 12 ani. „Era un copil foarte dulce, introvertit, un înger coborât din cer.”, a spus tatăl său conform Il Resto del Carlino.

În ziua de 31 august, Samuel și-a pierdut viața în timp ce se juca cu telefonul mobil pe patul etajat din interiorul rulotei

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În momentul tragediei, tatăl se afla în afara rulotei, pregătind prânzul, folosind un aragaz de camping împrumutat de la o altă familie, un cuplu de români.

„Îi știam din vedere, ne-am întâlnit de câteva ori în trecut, dar aceasta era prima dată când stăteam împreună în camping”, a adăugat domnul Imbuzan.

Drama s-a declanșat în momentul în care tubul aragazului s-a desprins, generând o flacără uriașă care a cuprins rulota în câteva secunde. Tatiana Lisi, mama lui Samuel, cobora din rulotă în acel moment și a scăpat cu viață.

Tatăl și-a riscat viața în încercarea de a-și salva fiul, rămânând cu arsuri grave care atestă eroismul său. Cu toate acestea, pentru Samuel, care se juca cu telefonul mobil pe patul etajat din interiorul rulotei, nu s-a mai putut face nimic.

„Nu este adevărat, așa cum s-a scris inițial în presă, că a explodat o butelie de gaz. Dacă s-ar fi întâmplat așa, am fi murit cu toții. Zgomotele de explozie auzite de martori au fost de la anvelopele rulotei”, a clarificat Daniel Imbuzan.

„Nu trece zi fără să ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă am fi folosit aragazul nostru de tabără în loc de cel al unei alte familii pentru a găti”, a mai adăugat tatăl român.

photo_2023-10-31_14-34-59
Samuel și locul unde a avut loc tragedia. Sursa foto: Il Resto del Carlino

În prezent, Parchetul din Tempio Pausania a deschis o anchetă, cu acuzația de omucidere din culpă

O echipă specială de investigații a pompierilor lucrează pentru a reconstitui evenimentele tragice, efectuând „verificări irepetabile” asupra resturilor rulotei, buteliei de gaz și aragazului de bucătărie.

Părinții îndurerați, Daniel și Tatiana, așteaptă răspunsuri și speră într-o clarificare a evenimentelor care au dus la pierderea fiului lor.

„Nu ni-l poate aduce înapoi pe Samuel”, spun ei, „dar vrem cel puțin să se facă lumină în legătură cu dinamica accidentului. Vrem să știm cum s-au întâmplat lucrurile, de ce a cedat tubul de la aragaz.”

Familia Imbuzan este reprezentată de avocații Antonello Desini și Francesco Pisciotti, care îi asistă în acest proces dificil. Samuel era un copil adorat de toți cei care îl cunoșteau.