Durerea unui tată român din Italia: „Copilul meu decedat, nu trece zi să nu mă gândesc la el”

Într-o zi care ar fi trebuit să fie plină de bucurie și relaxare, familia Imbuzan din Rimini, Italia, a trăit o tragedie care le va marca viața pentru totdeauna.

Pe 31 august, într-un loc de parcare pentru rulote din spatele plajei Bados în Sardinia, viața micuțului Samuel Imbuzan, în vârstă de 11 ani, s-a sfârșit tragic într-un incendiu care a cuprins rapid rulota familiei.

- Continuarea după publicitate -

Cu vocea tremurândă de emoție, tatăl, Daniel Romulus Imbuzan, de naționalitate română, își amintește de acel fatidic după-amiază: „Totul este încă atât de clar în mintea mea: haosul, flăcările, fumul. Nu voi putea uita niciodată!”

Sâmbăta viitoare, pe 4 noiembrie, Samuel ar fi împlinit 12 ani. „Era un copil foarte dulce, introvertit, un înger coborât din cer.”, a spus tatăl său conform Il Resto del Carlino.

În ziua de 31 august, Samuel și-a pierdut viața în timp ce se juca cu telefonul mobil pe patul etajat din interiorul rulotei

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În momentul tragediei, tatăl se afla în afara rulotei, pregătind prânzul, folosind un aragaz de camping împrumutat de la o altă familie, un cuplu de români.

„Îi știam din vedere, ne-am întâlnit de câteva ori în trecut, dar aceasta era prima dată când stăteam împreună în camping”, a adăugat domnul Imbuzan.

Drama s-a declanșat în momentul în care tubul aragazului s-a desprins, generând o flacără uriașă care a cuprins rulota în câteva secunde. Tatiana Lisi, mama lui Samuel, cobora din rulotă în acel moment și a scăpat cu viață.

Tatăl și-a riscat viața în încercarea de a-și salva fiul, rămânând cu arsuri grave care atestă eroismul său. Cu toate acestea, pentru Samuel, care se juca cu telefonul mobil pe patul etajat din interiorul rulotei, nu s-a mai putut face nimic.

„Nu este adevărat, așa cum s-a scris inițial în presă, că a explodat o butelie de gaz. Dacă s-ar fi întâmplat așa, am fi murit cu toții. Zgomotele de explozie auzite de martori au fost de la anvelopele rulotei”, a clarificat Daniel Imbuzan.

- Continuarea după publicitate -

„Nu trece zi fără să ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă am fi folosit aragazul nostru de tabără în loc de cel al unei alte familii pentru a găti”, a mai adăugat tatăl român.

photo_2023-10-31_14-34-59
Samuel și locul unde a avut loc tragedia. Sursa foto: Il Resto del Carlino

În prezent, Parchetul din Tempio Pausania a deschis o anchetă, cu acuzația de omucidere din culpă

O echipă specială de investigații a pompierilor lucrează pentru a reconstitui evenimentele tragice, efectuând „verificări irepetabile” asupra resturilor rulotei, buteliei de gaz și aragazului de bucătărie.

Părinții îndurerați, Daniel și Tatiana, așteaptă răspunsuri și speră într-o clarificare a evenimentelor care au dus la pierderea fiului lor.

„Nu ni-l poate aduce înapoi pe Samuel”, spun ei, „dar vrem cel puțin să se facă lumină în legătură cu dinamica accidentului. Vrem să știm cum s-au întâmplat lucrurile, de ce a cedat tubul de la aragaz.”

- Continuarea după publicitate -

Familia Imbuzan este reprezentată de avocații Antonello Desini și Francesco Pisciotti, care îi asistă în acest proces dificil. Samuel era un copil adorat de toți cei care îl cunoșteau.