Durerosul adio de la înmormântarea Dariei, românca moartă în Italia într-un tragic accident rutier

867ff25ec6
Daria Teodora Rotaru, 19 ani, moartă în Italia în urma unui dramatic accident rutier.

„Daria, una dintre noi.”

Cu aceste cuvinte, preotul din localitatea Valsamoggia, provincia Bologna din Emilia-Romagna, don Franco Govoni, a vorbit în dimineața zilei de vineri, 16 iunie 2023, numeroșilor oameni care au umplut biserica și curtea bisericii Santo Stefano, pentru a-i aduce un ultim omagiu Dariei Teodora Rotaru, tânăra româncă de 19 ani care și-a pierdut viața în noaptea de 6 spre 7 iunie, într-un accident rutier. Tragedia s-a petrecut pe drumul Nuova Bazzanese, în dreptul localității Ponte Ronca.

În prima linie, alături de sicriul alb, se aflau părinții și fratele fetei, care a fost amintită ca fiind o prezență iubită și apreciată în Valsamoggia, localitatea care a văzut-o crescând, relatează Il Resto del Carlino.

Originară dintr-o familie de români, Daria era complet integrată în comunitatea din Valsamoggia.

Ea a jucat rolul de catehistă, educator și membru al corului parohial. Zâmbetul său de neuitat l-a determinat pe Luca Grasselli, președintele consiliului comunal din Valsamoggia, prezent la ceremonie alături de consilierul cultural Angela Di Pilato, să spună:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu am putut să nu recunosc în fotografiile din ziare acel chip inocent și vesel pe care l-am văzut de atâtea ori în biserică, printre rândurile corului. Nu există cuvinte, cel puțin nu acum, care să poată alina o durere atât de mare încât este greu de imaginat.”

Aceste gânduri se regăsesc și în numeroasele bilețele atașate buchetelor de flori depuse în fața locului de înmormântare, în apropiatul cimitir din Bazzano, unde sicriul a ajuns la finalul cortegiului funerar. Slujba a fost cântată integral, cu maestrul Teresio Testa dirijând corul care o avusese de atâtea ori pe Daria printre membrii săi.

„În fiecare dintre noi există o amintire specială despre Daria, iar familia sa are un tezaur de memorii din care poate extrage sensul unei morți atât de bruste și de greu de înțeles. Doar credința pe care ea a cultivat-o ne poate oferi o măsură a speranței care o așteaptă”, a spus don Franco.