„E mai bine să fii mamă la 51 de ani decât la 21.” Declarațiile unei femei care a născut la o vârstă târzie

Într-un articol recent intitulat „De ce a fost mult mai ușor să am un copil la 51 de ani decât să fiu mamă la 21”, doctorița Renee Hoenderkamp povestește experiența sa unică de a deveni mamă la o vârstă mai înaintată.

Ea a născut-o pe fiica sa, Alice, la 51 de ani și subliniază diferențele marcante față de când a fost mamă pentru prima oară, la 21 de ani. „A fi mamă la 50 de ani este cel mai fericit lucru pe care l-am făcut vreodată!”, a afirmat ea conform Daily mail.

Femeia menționează că este o experiență mult mai plăcută și mai ușoară datorită maturității, răbdării și încrederii în sine acumulate de-a lungul anilor.

photo_2023-11-20_19-53-00

Contrar criticilor aduse mamelor mai în vârstă, ea afirmă că maternitatea târzie este cea mai minunată experiență din viața sa:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Având doi copii cu o diferență de vârstă de 30 de ani, pot compara sarcina și maternitatea la trei decenii distanță și, în ciuda tuturor criticilor aduse mamelor în vârstă, pot spune cu mâna pe inimă că a avea un copil la 50 de ani este cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată – da, inclusiv să am unul la 20. Alice are acum cinci ani, eu am 56 de ani și, în afară de durerile articulare și menopauza (controlată cu succes prin TRH), mă bucur de fiecare minut al maternității la vârsta târzie.”

Povestind despre sarcina ei cu primul copil, Calum, care acum are 34 de ani, Renee rememorează dificultățile de a fi mamă la prima tinerețe și a menține un echilibru între carieră și creșterea copilului.

„Când i-am spus fiului meu cel mare că sunt însărcinată la 50 de ani, a fost destul de șocat, balbâind: ‘Nu ești cam în vârstă, mamă?’”

Relația cu tatăl lui Calum s-a încheiat destul de repede după nașterea acestuia, dar au rămas prieteni și au contribuit împreună la creșterea fiului lor.

Mai târziu, s-a îndrăgostit de Colin, un medic chirurg, cu care a format o familie mare și fericită. Împreună cu cei cinci copii ai lui Colin și cu fiul ei Calum, au trăit armonios într-o familie extinsă.

Renne Hoenderkamp a fost extrem de conștientă de potențialele riscuri asociate cu o sarcină la vârsta ei și a luat măsuri suplimentare pentru a monitoriza propria sănătate și pe cea a bebelușului, subliniind importanța monitorizării și testării avansate în cazul mamelor mai în vârstă.

Ea și-a menținut un stil de viață sănătos și activ pe parcursul sarcinii, lucru care a ajutat-o să se recupereze rapid după naștere.

Contrar așteptărilor, a fost capabilă să-și reia activitățile normale la scurt timp după nașterea fiicei sale Alice, inclusiv să se întoarcă la mărimea sa obișnuită de haine. Ea subliniază că a fi mamă la 50 de ani este diferit de a fi mamă la 20 de ani, cu avantajele experienței și maturității de partea ei.

În încheiere, își exprimă optimismul cu privire la tendința în creștere a femeilor care aleg să devină mame mai târziu în viață, susținând că opțiunile disponibile pentru sarcină și fertilitate sunt mai variate ca niciodată.

Ea încurajează femeile să nu-și piardă speranța și să exploreze toate opțiunile disponibile, indiferent de vârstă. „Cele mai bune două prietene ale mele au născut la 43 și 49 de ani. Ușa nu este niciodată cu adevărat închisă așa cum a fost odată, iar modul în care concepi este irelevant.