Echipa românilor din Torino, câștigătoare a competiției de fotbal „Balon Mundial”

Echipa imigranților români din Torino a câștigat recent campionatul de minifotbal intitulat „Balon Mondial”, desfășurat în prima parte a lunii iulie, la Clubul Arci Da Giau. „Balon Mundial” este competiția de fotbal dedicată comunităților de imigranți din Torino. Conceput în 2007, este un proiect de interacțiune culturală prin sport, la care participă echipe de imigranți cu aceeași pasiune: fotbalul!

În cadrul competiției, echipa națională a României alcătuită din imigranți cu domiciliul în Torino, a trebuit să treacă de echipele similare ale Marocului, Peru-ului, Argentinei și Gambiei, menționează Ziarul de Vrancea.

Finala a fost disputată între România și Coasta de Fildeș, cu victoria României la penalty-uri.

Sursa foto: Pagina Facebook „Balon Mundial”

Antrenorul românilor, Gheorghe Betea, a declarat pentru publicația italiană Digi.TO: „Este întotdeauna o mare plăcere să venim aici și să ne întâlnim pentru a juca. Echipa noastră se bazează pe dorința de a ne relaxa puțin, ne vedem pentru a juca după 8-10 ore de muncă, dar e esențial pentru a ne regăsi și a petrece un pic de timp împreună. Printre altele, putem conta pe jucători buni, mulți dintre noi jucăm în circuitul Uisp și facem parte la Torino din echipe precum Steaua și Dynamo Torino, fondate de noi. Cel mai puternic jucător al nostru este portarul Cătălin Gherasimescu, cu experiență în Seria A și Seria B din România”. Un portar care s-a dovedit de fapt decisiv în penalty-urile împotriva Coastei de Fildeș din finala pe care românii au câștigat-o la Balon Mundial.

Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Conceput în 2007, este un proiect de interacțiune culturală prin sport

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Balon Mundial folosește fotbalul și limbajul universal al sportului ca mijloc de întâlnire între diferite culturi și pentru a lupta împotriva tuturor tipurilor de discriminare.

Turneul este practic un festival al sportului și al culturii cu evenimente culturale, momente de dezbatere și bucătărie etnică.

Pe site-ul organizatorilor se poate citi: „Fotbalul este un sport universal. Este cel mai practicat sport din lume, este simplu, a de ajuns doar o minge și puțină imaginație pentru a construi porțile, dorința și pasiunea de a juca. În fața unei mingi de fotbal nu contează culoarea pielii, religia sau sexul.

În fața unei mingi suntem toți la fel!”