Editura Rediviva: Prezență românească la Festivalul Culturii din Arcore – Monza Brianza

Una dintre manifestările culturale care tind să devină un bilet de vizită nu doar pentru orașul Arcore, cât și pentru toată provincia Monza Brianza este Festivalul Culturii ajuns la cea de a cincea ediție, o ediție care se va desfășura în perioada 24 mai/16 iunie 2019 și va reuni o serie de manifestări culturale, artistice și muzicale, concerte, expoziții de pictură, la care vor participa importante personalități din Lombardia. „În jurul lui Leonardo” este tema actualei ediții care va fi dedicată celor 500 de ani de la moartea marelui artist Leonardo da Vinci, se arată într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre de la Editura Rediviva din Milano.

Toate manifestările din acest an se vor desfășura in cadrul prestigioasei Villa Borromeo D’Adda restaurată și redeschisă în anul 2018 publicului larg. Villa este unul dintre cele mai vechi edificii din zonă, construită începând cu secol XVIII, aparținând familiei milaneze D’Adda, între care unul dintre moștenitori Borromeo D’Adda, a dat și numele acestei vechi vile italiene.

Între invitații festivalului se înscriu scriitori, poeți, artiști italieni. Festivalul va debuta vineri 24 mai 2019, cu un concert al celebrului muzician Vincenzo Zitello.

În acest cadru de prestigiu sâmbătă 25 mai ora 21:00 va fi dedicat un spațiu si prezentării României, cunoașterii patrimoniului ei cultural și mai ales legăturilor culturale dintre România și Italia în decursul timpului. Vor interveni: Alberto MOIOLI, personalitate artistică și președinte al Festivalului Culturii; consul Iulia Adriana Cupsa KISELEFF, Consulatul General al României din Milano. Violeta POPESCU din partea Centrului Cultural Italo Român din Milano va prezenta comunicarea: „România. Punte între Orient și Occident”, cultura română între Occidentul latin și Orientul bizantin, cu aspecte privind legăturile culturale italo-române în decursul secolelor.

Tot în cadrul seratei vor fi expuse publicului proiectele editoriale Rediviva (www.rediviva.it), prima casă de editură românească din Italia, fondată în anul 2012, o inițiativă care se dorește o punte de legătură între cele două țări, prin publicarea unor autori români în traducere italiană. Volume de istorie, memorialistică, precum și autori italieni și străini. Vor fi susținute lecturi din mai multe volume publicate în colețiile editurii: Quaderni romeni, Culture e Civiltà, Memorie, Ti racconto il mondo, Rosa dei venti, de Teodora NACU și Doina STRULEA, studente la Università degli Studi din Milano,membre în cadrul Centrului Cultural Italo Român, care vor își vor prezenta și volumele lor de debut literar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI