Eduard Nemțanu, dispărut în Italia. Apelul disperat al unui prieten: „Ajutați-mă să-l găsesc!”

Comunitatea din Morano Po, regiunea Piemonte, este în alertă după dispariția misterioasă a lui Eduard Nemțanu, un muncitor moldovean de 47 de ani, de la care nu s-au mai primit vești din data de 22 octombrie.

Ion, un apropiat al lui Eduard Nemțanu, a făcut un apel disperat către autorități și cetățeni, solicitând ajutorul pentru organizarea unei căutări pe scară largă, informează Casale Notizie.

Conform declarației lui Ion, grupuri de voluntari sunt chemate să se adune duminică, 5 noiembrie, la ora 9:00 dimineața, în zona de odihnă de lângă Arcul din Morano.

Prietenul moldoveanului dispărut subliniază importanța participării unui număr cât mai mare de persoane la căutări:

„Ne întâlnim duminică dimineața, 5 noiembrie, la ora 9:00, în zona de odihnă din apropierea Arcului din Morano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Am deja un grup de prieteni care mă vor sprijini în căutare, dar cu cât participă mai mulți oameni, cu atât vom avea șanse mai mari să-l găsim. Este inexplicabil că a dispărut așa, pur și simplu. Cer sprijinul tuturor, chiar și al celor care nu-l cunosc pe Eduard”, a transmis prietenul bărbatului dispărut.

Obiectivul este cel de a-l căuta în zonele rurale din jurul localității.

700-20231103113359 (3)
Eduard Nemțanu, dispărut în Morano Po, regiunea Piemonte. Sursa foto: Casale Notizie

Eduard Nemțanu lucrează pentru o companie din Occimiano și este rezident în Morano împreună cu partenera sa.

Într-un detaliu îngrijorător, s-a menționat că partenera lui Nemțanu și câțiva membri ai familiei acesteia au fost recent implicați într-un incident neclarificat, care ar putea avea legătură cu dispariția sa.

„Prietena lui m-a sunat luni, 23 octombrie, dimineața, spunându-mi că se certaseră, că el era agitat și că după ce a căzut și s-a lovit la cap, a plecat. Totuși, ea mi s-a părut destul de calmă. Apoi, miercuri, a mers să reclame dispariția lui la carabinierii din Balzola, dar de atunci nu am primit nicio veste”, a mai transmis Ion, prietenul lui Eduard Nemțanu.

După o săptămână, îngrijorat de multele zile care trecuseră, Ion a mers cu câțiva prieteni în sat să încerce să-l găsească pe prietenul dispărut, deplasându-se ulterior la stația de Carabinieri din Casale:

„M-am îngrijorat văzând atâtea zile trecute, așa că l-am dat dispărut și la ei, informându-i despre inițiativa de duminică. De asemenea, pentru că a dispărea astfel în neant nu este deloc caracteristic lui; îl cunosc de trei ani și niciodată nu a avut comportamente care să prevestească o astfel de acțiune din partea sa.”

Autoritățile și localnicii sunt îndemnați să se unească în acest demers de căutare, pentru a aduce lumină în misterul dispariției muncitorului moldovean.