Elevii din România, pe locul întâi în Europa și pe locul patru în lume la Olimpiada Internațională de Matematică

România a obținut un rezultat istoric la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) 2023, desfășurată în Japonia, situându-se pe locul 4 în lume cu cinci medalii de aur și una de argint, după China, Statele Unite și Coreea de Sud.

Performanța remarcabilă plasează țara noastră pe prima poziție în Europa.

Informațiile au fost confirmate marți după-amiază, 11 iulie, de profesorii implicați în pregătirea lotului și au fost transmise exclusiv pentru Edupedu.ro. De menționat că un singur elev provine de la un liceu de stat, restul făcând parte din Liceul Internațional de Informatică din București.

1200-20230712133129 (1)
Sursa foto: Eduperu.ro

Cele șase probleme propuse în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică 2023 au fost rezolvate perfect de toți cei șase elevi români, iar elevul David Anghel a rezolvat toate problemele în ambele zile, obținând punctaj maxim.

Profesorul Cătălin Gherghe, unul dintre coordonatorii lotului, a declarat pentru Edupedu.ro că rezultatele obținute sunt istorice și a menționat că diferența față de Coreea de Sud, locul 3, a fost de doar 6 sau 7 puncte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lotul olimpic de matematică al României este coordonat de profesorii Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și Mihai Chiș de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Elevii români care au obținut medalii de aur la OIM 2023 sunt următorii:

David-Andrei Anghel (clasa a XI-a), Andrei Moldovan (clasa a XII-a), Pavel Ciurea (clasa a X-a), Robert Dragomirescu (clasa a XII-a), Andrei-Giovani Chiriță (clasa a XI-a) și Radu-Andrei Lecoiu (clasa a XII-a).

Distribuie acest articol