Emanuel Chirilă, tânăr român primit și lăudat de ministrul Transporturilor din Italia

Despre Emanuel Chirilă am scris cu doi ani în urmă, abia am aflat despre invenția sa, un tânăr român care a intrat în lumea adulților cu pași hotărâți și cu idei pe care nu a ezitat să le pună în practică. Joi, 5 iulie, a fost primit de ministrul Infrasctructurii și al Transporturilor din Italia, Danilo Toninelli, care a scris pe pagina sa de Facebook: „Astăzi am avut plăcerea să-l întâlnesc pe Emanuel Chirilă, un tânăr care, la vârsta de 18 ani, a creat o cască de motocicletă inteligentă, capabilă să contacteze singură personalul de urgență în caz de accident.”

Emanuel Chirilă, tânăr român primit și lăudat de ministrul Transporturilor din Italia. Foto: pagina de Facebook, Danilo Toninelli

Combinând cele două pasiuni ale sale, informatica și motociclismul, Emanuel a inventat „Casca Inteligentă” pentru motocicliști și scuteriști, care are diverse funcționalități extrem de utile cum ar fi cea de avertizare prin sms a autorităților sau familiarilor în caz de accident, prin trimiterea unor mesaje text care indică locul și gravitatea impactului. De asemenea, casca inventată de Emanuel dispune de un senzor de oboseală care controlează dacă ochii șoferului se închid, un senzor de coliziune și alte funcționalități.

«33% dintre victimele accidentelor rutiere sunt motocicliștii și protecția celor care călătoresc pe două roți este o bătălie istorică a „Mișcării 5 Stele”», a mai adăugat ministrul italian pe pagina sa de Facebook unde a și publicat fotografii de la întâlnirea cu tânărul inventator român.

„Casca inteligentă” inventată de românul Emanuel Chirilă. Foto: pagina de Facebook, Danilo Toninelli

Emanuel Chirilă este originar din Iași și locuiește de când avea 9 ani la San Giovanni Valdarno, un mic orășel din provincia di Arezzo. În anul 2018 a fost nominalizat pe lista Forbes Italia, „100 de lideri ai viitorului”, după participarea la forumul TEDxYouth Italia, eveniment-concurs care premiază ideile valoroase ale tinerilor absolvenți ai școlilor italiene.

La întrebarea dacă se gândește la o posibilă reîntoarcere definitivă în România, Emanuel ne-a răspuns: „Mi-ar face mare plăcere să merg în România, să investesc în ceva activități și asta voi face imediat cum se va ivi vreo ocazie. Sugerez tuturor tinerilor din Diaspora să-și folosească creativitatea și inteligența, pentru a găsi idei de a investi în România pentru că nicăieri nu este ca acasă, unicul loc unde nu te vei simți străin!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI