Emigrarea: o soluție pentru români, un dezastru pentru România! Românii sunt tot mai puțini și tot mai bătrâni

Populaţia rezidentă în România a scăzut în 2016 cu 122.000 de persoane, ritm accelerat faţă de cel din anul precedent, principala cauză fiind emigraţia tot mai intensă, la care s-a adăugat declinul demografic, arată datele publicate marţi, 28 august, de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de adevărul.ro.

La 1 ianuarie 2017, populaţia rezidentă în România număra 19,63 milioane persoane, arată statisticile oficiale. Anterior, la 1 ianuarie 2016, populaţia rezidentă era de 19,76 milioane persoane. Declinul din 2016 este mai mare decât cel înregistrat în 2015, când populaţia rezidentă în România a scăzut cu 110.700 de persoane.

Numărul de locuitori s-a redus, în 2016, cu 68.061 doar din cauza declinului demografic, adică a diferenţei dintre numărul de decese şi numărul de naşteri. Spre deosebire de 2015, când declinul demografic a fost cea mai importantă cauză a scăderii populaţiei, situaţia s-a inversat în 2016, emigraţia fiind factorul principal.

România moare încet dar sigur! Se pleacă masiv din țară și se nasc din ce în ce mai puțini copii

Dezastrul plecărilor la muncă ale românilor în străinătate con­ti­nuă, în topul destinaţiilor au fost până acum Italia, apoi Marea Britanie, Spania, Germania, Belgia, Austria, Danemarca, Franţa şi Suedia, conform datelor publicate în Anuarul Demografic al României, anuar realizat de Institutul Naţional de Statistică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Iar experţii se aşteaptă la o adâncire a declinului demografic al României și în deceniile următoare. Astfel, populaţia României va ajunge la 14,5 milioane locuitori în anul 2050, potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).