Eminescu, sărbătorit de românii din Italia. Seară culturală și concurs de grafică și desen la Trieste

Cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului nostru național Mihai Eminescu, românii din Trieste și Venezia marchează Ziua Culturii Naționale cu o seară de literatură  unde vor discuta despre activitatea poetului nostru național. „Vom redescoperi citind lumea eminesciană, vom savura frumusețea literaturii românești în general”, scrie în comunicatul transmis de reprezentanții asociațiilor Italo-Romena Danubio şi Romeni & Moldavi InVeneto.

Fiecare participant este rugat să aducă o carte românească preferată sau un text al poetului, din care va citi în cadrul manifestării.

Evenimentul va avea loc în data de 15 ianuarie, 2019, la ora 19,30 în cadrul locației Tea Room, Via Luigi Cadorna 2, 34124, din Trieste.

Se dorește confirmarea participării, până cel târziu pe 13 ianuarie. Intrarea va fi gratuită, se specifică în evenimentul creat pe Facebook de către organizatori.

Concurs cu premii de grafică și desen

De asemenea, va fi organizat un concurs de grafică și desen pe aceeași temă, a sărbătorii zilei de nașterii a marelui nostru poet național.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Participanții sunt invitati să reproducă printr-un desen sau orice tehnică de grafică manuală o imagine din creațiile poetului roman Mihai Eminescu.
Imaginea originală trebuie să conțină urmatoarele informații notate în josul paginii: numele complet al autorului, data creației, poezia/opera care a constituit sursa de inspirație.

Imaginea, una pentru fiecare participant, va trebui scanată și trimisă pe adresa de email: associazione.danubio@gmail.com sau înmânată personal organizatorilor până la data indicată.

„Vom avea plăcerea de a expune operele participante la concurs în cadrul unei expozitii la Consulatul General al României la Trieste, unde va avea loc și premierea câștigătorilor în cadru formal”, ne asigură organizatorii.

Informații la: email associazione.danubio@gmail.com sau tel./whatsapp: 3290144834