Episod de rasism la Bologna, agenție imobiliară: „închiriem doar la italieni”

„Din păcate, proprietarii intenționează să închirieze numai unei persoane italiene, îmi pare rău, dar nu vă pot ajuta”. Este răspunsul primit de o persoană de origine străină care a cerut să obțină informații despre un apartament cu două camere de închiriat de către o agenție imobiliară din Bologna, relatează ANSA.

După ce a auzit la celălat capăt al firului o voce cu accent străin, agentul imobiliar a întrebat despre naționalitatea celui interesat și aflând că este vorba despre un egiptean a cerut scuze și a respins cererea posibilului chiriaș cu motivația că proprietarii refuză să închirieze apartamentul cetățenilor de altă naționalitate decât cea italiană.

Fișierul audio cu înregistrarea convorbirii a fost difuzat de Matteo Lepore, consilier pentru turism și cultură din Bologna. „Cu mare tristețe” – a spus el – „asociez aceast denunț cu imaginea orașului nostru, în ultimul an există zeci de astfel de denunțuri pe care le-am primit, cazuri de discriminare de acest gen. Suntem rasiști, dar trebuie să fim mai întâi cetățeni.” Evenimentele teribile de la Macerata ar trebui să invite pe toată lumea la reflecție. Lepore a lansat o invitație tuturor candidaților bolognezi din Parlamentul italian să condamne astfel de incidente.