„Era beat, a căzut și a murit”, bărbat român ucide din motive de gelozie un cetățean polonez în Basilicata

Un cetățean polonez, Cenak Cezary Lech, în vârstă de 39 de ani a fost ucis noaptea trecută la Ruvo del Monte în provincia Potenza, Basilicata, la sfârșitul unui litigiu pentru motive pasionale. Carabinierii coordonați de procurorul Vincenzo Lanni, care s-a prezentat la fața locului, au arestat un român, Adrian Bîrsanu în vârstă de 42 de ani, cu acuzația de omucidere voluntară.

Plecând de la Rovigo, cei doi au sosit ieri seară la Ruvo del Monte, o mică localitate din provincia Potenza, pentru un interviu de angajare. Disputa dintre cei doi a avut la bază discuțiile despre relația pe care o avea bărbatul polonez cu fosta soție a românului iar cearta începuse deja din timpul călătoriei. Aceasta a culminat în casa unui alt cetățean român, unde cei trei, Adrian, cetățeanul polonez și gazda au luat masa împreună.

Carabinierii au fost chemați de cei doi români care au spus la început că polonezul a băut prea mult, a căzut și s-a lovit la cap, lovitura provocându-i decesul. Nu au fost destul de convingători, în urma declarațiilor și a probelor constatate procurorul a decis arestarea imediată a românului cu care cetățeanul polonez călătorea, cu acuzația de omucidere.

Investigațiile continuă pentru a se stabili cauza exactă a morții bărbatului polonez și cum a fost produsă rana de la cap a acestuia, relatează lagazzettadelmezzogiorno.it.

Distribuie acest articol