Erica, prostituata româncă din Italia care luptă pentru copilul său bolnav și pentru o viață mai bună

Se numește Erica dar acesta este „numele de scenă” al unei tinere românce de 25 de ani care are un copil bolnav, rămas cu bunicii în România și pentru care își vinde trupul zilnic pentru a-i putea plăti tratamentul dar și pentru a-și crea un viitor mai bun pentru ea și fiul său.

„Am venit la Roma convinsă fiind de o prietenă de-a mea. Știam că voi deveni o prostituată dar îmi imaginam că va fi altfel. Pe stradă mi-e frică mereu, nu știi niciodată ce ți se poate întâmpla. Unii clienți se comportă urât cu tine, te îmbrâncesc, îți spun că au plătit și pot să facă ce vor ei, ca și cum ai fi doar o bucată de carne. Alții vor să o facă prea tare, alții, în schimb, când au terminat vor banii înapoi. Și apoi, acum este foarte cald, cu câteva luni în urmă era prea frig. Viața în stradă este un infern. Prietena mea reușește să lucreze mai liniștită decât mine. Eu, în schimb, stau foarte rău, sunt tristă. Pun banii deoparte și de îndată ce fiul meu va fi vindecat, voi renunța la această meserie și îmi voi căuta un loc de muncă normal”, povestește Erica într-un interviu acordat postului de radio „Radio Cusano Campus”.

Când vorbește despre fiul său, ochii Ericăi se luminează. Ia telefonul și arată câteva poze prezentatorilor emisiunii, Roberto Arduini și Andrea Di Ciancio, și încearcă să le explice care este boala de care suferă copilul. Este vorba despre o boală la plămâni de care micuțul este aproape vindecat dar nu în totalitate.

„Cheltuiesc foarte mult pentru tratament și am închiriat o casă aproape de spital pentru părinții mei, așa vor putea sta cu el tot timpul. Cât despre tată? A fugit imediat după naștere, cu altă femeie. Nu-l voi ierta niciodată, nu m-a ajutat niciodată cu nimic, cu copilul, mă descurc singură. Peste puțin timp acest coșmar va lua sfârșit și acum sper doar să reușesc să-mi aduc copilul în Italia cât mai repede”, continuă conaționala noastră povestea.

Și pentru a-și schimba viața, Erica studiază:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Dau examenul de maturitate (bacalaureat în Italia-  n.r.). Am început să studiez din nou. Anul trecut am luat permisul de conducere. Nu vreau să fiu prostituată tot restul vieții mele. După ce îmi voi aduce fiul în Italia, vreau să-mi găsesc un loc de muncă normal, să-mi fac o familie și să stau bine. În România îmi plăcea foarte mult să studiez și aici am încercat să o iau de la capăt dar într-o altă limbă e totul mai complicat.”

În continuare, Erica povestește despre viața ei cotidiană. Pe timpul nopții muncește, vânzându-și corpul la necunoscuți, dimineața doarme iar după-amiaza studiază. Peste câteva zile va avea examenul final și ca argument și-a ales „călătoria” pentru că de când a fost nevoită să plece din România se simte la fel ca Ulisse. Și mai devreme sau mai târziu se va întoarce în „Itaca sa”, dar asta numai la bătrânețe fiindcă Erica vrea să-i ofere tot ce-i mai bun fiului său și asta o poate face doar în Italia.

„Voi renunța în curând la viața de prostituată și fiul meu va fi mândru să aibă o mamă ca mine”, concluzionează Erica.

Distribuie acest articol