Ești român în Italia și nu ai văzut încă spectacolul de teatru „Drumul”? Ai o nouă posibilitate pe 4 februarie

Spectacolul de teatru „Drumul” al actorului român Marius Bizău ar trebui văzut de toți românii care sunt plecați departe de țară, tineri și mai puțini tineri, deopotrivă. Pentru că piesa este o poveste desprinsă din realitatea trăită de protagonist și care poate fi un șablon pentru foarte mulți dintre noi.

O narare a faptelor care expune în mod verosimil cauzele emigrării tânărului actor și problemele integrării sale în noua societate odată ajuns în Italia, zbuciumul mamei ce înfruntă depărtarea și necunoscutul, nostalgia și culpabilizarea de a-și fi lăsat copiii acasă în grija altora în timp ce muncește zi și noapte pentru a le trimite cele necesare. O filă din istoria timpurilor noastre care ne reamintește succesiunea evenimentelor care au dus la emigrarea în masă a românilor dar și obstacolele pe care le-au înfruntat odată ajunși în străinătate.

Începând cu epoca în care untul și ciocolata erau încă produse de lux în România, continuând cu secvențe din timpul revoluției care a dus la căderea comunismului, văzute prin ochii de copil ai actorului narator, terminând cu procesul de emigrarea al românilor și toate consecințele acestuia, piesa de teatru „Drumul” ține țintuiți în scaun atât spectatori români, cât și italieni sau de alte naționalități.

Interpretarea magistrală a actorului Marius Bizău nu poate decât să ne emoționeze profund, pe noi românii îndeosebi, pentru că prin vorbele și gesturile sale ne regăsim pe noi, prin întâmplările povestite de el pe scenă am trecut cu toții, întâmplări care au lăsat răni, goluri, tristeți imense, pe care puțini au deocamdată curajul să le recunoască, să privească înapoi și să le evoce. Ar putea fi prea dureros, poate… Dar povestea are și un final fericit, protagonistul reușește vrând-nevrând, să înfrunte schimbările și prejudecățile celor din jur. Înțelege, deși este la o vârstă fragedă, că viața sa se află la o mare cotitură și că va subi o metamorfoză, că are doar o singură posibilitate, să răzbească în noua lume care i se deschide în față pentru că nu există cale de întoarcere.

4 februarie – Altrove Teatro Studio

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Piesa „Drumul” interpretată de Marius Bizău, în regia lui Lorenzo di Matteo și sub notele muzicale ale lui Daniele Ercoli, s-a bucurat de un mare succes în Italia la sfârșitul anului trecut iar în ziua de luni, 4 februarie, la cererea publicului, va fi din nou pusă în scenă la Teatrul Altrove Teatro Studio din Roma, Via Giorgio Scalia, numărul 53. Spectacolele vor avea loc la orele 20:00 și 22:00.

Prețul biletelor:

  • preț întreg 13 euro;
  • preț redus elevi și studenți 10 euro;
  • studenți la internat 8 euro;
  • card de membru pe timpul stagiunii teatrale 2 euro;

Informații și rezervări la numărul de telefon: 0039/3398175904 – sau la email: ipensieridellaltrove@gmail.com

Evenimentul este prezent și pe Facebook: