Europarlamentar german: „România este Vestul Sălbatic al Europei. Nu avem nevoie de ea nici în UE, nici în Schengen”

Un europarlamentar german a făcut o declarație cel puțin revoltătoare în Parlamentul Europei la adresa României, în contextul dezbaterilor cu privire la intrarea țării noastre și a Bulgariei în spațiul Schengen.

Un deputat român a intervenit imediat și i-a cerut colegului său german să nu facă discriminare, relatează agenția italiană de presă ANSA.

„În ultimul an am fost în România de mai multe ori și vreau să fiu politicos când spun că România este Vestul Sălbatic al Europei”, a declarat în plen deputatul european Guido Reil, ales în Germania de votanții Alternative fur Deutschland (AFD), un partid conservator și eurosceptic.

Guido Reil, europarlamentar german. Foto: ANSA

„În Ucraina am văzut infrastructuri mai bune decât în România. Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a conchis Reil.

Vlad Gheorghe, deputat român în Parlamentul European, ales în țara noastră din partea USR-Plus, i-a răspuns europarlamentarului german: „închide gura, Parlamentul are zero toleranță pentru rasism.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Vlad Gheorghe, europarlamentar român. Foto: vladgheorghe.ro

„România satisface toate cerințele tehnice pentru a intra în UE, discriminarea e singurul motiv”, a mai spus Gheorghe.

Potrivit publicației germane TagesSchau, partidul AFD, din care face parte Reil, este investigat pentru încălcarea legii partidelor, fiind acuzat că a făcut declarații false către guvern în perioada 2015-2018.

Investigațiile se referă în primul rând la campaniile de publicitate electorală ale controversatei „asociații pentru menținerea statului de drept și a libertăților civile”, care au început în 2016 și până la campania electorală de stat bavareză, în numeroase campanii electorale cu propriile campanii de afișe și ziare de publicitate gratuite pentru AfD.

Agenția elvețiană de publicitate GOAL AG a lucrat pentru asociație, care a susținut direct și politicienii AfD în mai multe cazuri de donații: inclusiv fostul lider de partid Jörg Meuthen, europarlamentarul Guido Reil și fostul președinte de stat al Renaniei de Nord-Westfalia, Marcus Pretzell.

În afacerea donațiilor, AfD a primit amenzi de peste un milion de euro de la parlamentul federal unicameral al Germanie, dar unele cazuri sunt judecate încă în tribunal.

Distribuie acest articol