Eurovision 2017: Cum pot fi votaţi din diaspora, reprezentanţii României Ilinca şi Alex Florea

Piesa “Yodel It!”, care reprezintă România la concursul Eurovision 2017, a cărui finală va avea loc astăzi, sâmbătă 13 mai, se află pe a şaptea poziţie la casele de pariuri, în timp ce Ilinca şi Alex Florea, reprezentanţii ţării noastre, formează cel mai bun duo din competiţie, potrivit unui sondaj.

România va intra în marea finală în a doua parte a show-ului, de pe poziţia 20.

„Îmi doresc să facem un show perfect, pentru ca momentul nostru să rămână în memoria fanilor”, spune Ilinca înaintea finalei Eurovision.

Publicul din toate țările participante la Eurovision (cu excepția României), poate vota pentru reprezentanții noștri de maxim 20 de ori de pe același număr de telefon.

Pentru românii aflați în afara granițelor care vor să suțină pe reprezentanții României la Eurovision 2017, Ilinca și Alex Florea, mai jos regăsiți lista completă a numerelor la care se poate vota.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Puteți trimite SMS la numărul afișat în imagine, în funcție de țara în care vă aflați.

Numerele de telefon la care puteți trimite sms cu textul „20” pentru a vota România, în funcție de țara în care vă aflați

Astfel din Italia, pentru a vota România vom putea trimite un SMS cu textul „20” la numărul 475 4750.

Din Spania se va putea trimite SMS la numărul 27734. din Germania la numărul 99599, din Franța la numărul 72 121, ș.a.m.d.

Ordinea in care finaliștii vor urca pe scena Eurovision 2017:

Israel
Polonia
Belarus
Austria
Armenia
Olanda
Moldova
Ungaria
Italia
Danemarca
Portugalia
Azerbaidjan
Croatia
Australia
Grecia
Spania
Norvegia
Marea Britanie
Cipru
Romania
Germania
Ucraina
Belgia
Suedia
Bulgaria
Franta

Câștigătorul trofeului Eurovision este ales în urma votului juriului și al publicului, care au ponderi egale.

Juriile de specialitate votează cu o zi înaintea finalei, în urma unui show identic, difuzat de organizatori pentru experți. Votul rămâne secret până la anunțul rezultatelor finale.

Publicul poate vota, după încheierea tuturor reprezentațiilor artiștilor finaliști, când prezentatorii show-ului spun “start vot”. Potrivit regulamentului, artiștii reprezentanți ai unei țări nu pot fi votați de pe teritoriul respectivei țări, ci din cele participante rămase. În finala de sâmbătă, fiecare reprezentant al unei țări poate fi votat — cu numărul de intrare în finală — prin SMS, telefon sau aplicația oficială Eurovision. De pe un număr de telefon pot fi exprimate maxim 20 de voturi.

Numărului de voturi îi este alocat, crescător, un punctaj: de la 1 la 8, 10 sau 12 puncte. Numerele de telefon la care pot fi votați reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, sunt prezentate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România. Acestea au fost distribuite și pe pagina de socializare a Ministerului Afacerilor Externe.