Eveniment comemorativ în amintirea Amaliei Voican, moartă la Roma la numai 21 de ani

La un an după moartea tinerei românce Amalia Voican în vârstă de 21 de ani, găsită moartă la Roma într-o casă abandonată din cartierul San Giovanni, familia, prietenii și avocatul care se ocupă de caz, organizează joi, 2 mai, un eveniment de comemorare în amintirea acesteia.

„Nena”, așa cum obișnuiau să o numească prietenii din Corchiano (Viterbo) unde locuiese între anii 2002 și 2016, „era o fată veselă, senină și plină de viață, dar o perioadă de fragilitate a dus-o la anturaje greșite și spre lumea drogurilor”, reamintesc organizatorii. Corpul Amaliei, care a murit la 16 aprilie 2018, a fost găsit într-o stare avansată de descompunere,  pe Via Atella, într-o clădire insalubră „renumită ca adăpost pentru traficanți de droguri și alți delincvenți.”

Procuratura investighează acest caz de luni de zile, însă rudele și avocatul și-au exprimat temerea că va fi declanșată în curând arhivarea acestuia. „Scopul evenimentului – explică ei – este și acela de a păstra vie atenția asupra cazului, în speranța de a se găsi și analiza elemente utile pentru reconstituirea faptelor. Soarta Amaliei are multe puncte în comun cu un alt caz trist care s-a petrecut de curând la Roma în aceleași condiții și care s-a dovedit a fi o crimă: moartea tinerei Desirée Mariottini.

„Așteptând ca adevărul să iasă la suprafață și să se facă dreptate – se încheie în anunțul făcut de organizatori – joi 2 mai, ora 18.30, în Via Atella, din cartierul San Giovanni, se va organiza un eveniment comemorativ în amintirea Amaliei Voican. Oricine dorește este așteptat să participe.”