Explozie în casa unei românce din Italia. Alina a murit în incendiu, soțul și copiii sunt grav răniți

O tragedie a avut loc în dimineața de duminică, 26 martie, în Sant’Urbano, o localitate din provincia Padova. O vilă de două etaje a fost afectată de un incendiu urmat de o explozie, probabil cauzată de o scurgere de gaz. În urma acestui incident, o mamă, Alina Crenicean, a murit, iar soțul și cei doi copii au fost răniți, informează Il Gazzettino.

S-a întâmplat cu puțin înainte de ora 8:00. Se presupune să explozia s-a declanțat când Alina a aprins un bec sau aragazul pentru a prepara cafeaua de dimineață.

Când pompierii au ajuns la fața locului, tatăl și cei doi copii erau deja afară din casă. Pompierii au intervenit imediat și au început operațiunea de stingere a incendiului, în timp ce alți membri ai echipei au intrat în casă pentru a o căuta pe femeie.

Când pompierii au reușit în cele din urmă să o găsească pe Alina Crenicean era din păcate prea târziu și medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața. Ea a murit pe loc, în urma incendiului provocat de explozie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Alina Crenicean. Sursa foto: Il Gazzettino

Tatăl și cei doi copii au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Unul dintre copii a fost transportat la spital cu elicopterul, în timp ce ceilalți doi au fost duși cu ambulanța. Autoritățile investighează cauzele exploziei.

Alina Crenicean era de origine română și trăia în Italia de mulți ani. Acum 10 ani s-a căsătorit cu Michelangelo Negrello, care este originar din Sant’Urbano, și din iubirea lor s-au născut doi copii.

Alina Crenicean împreună cu familia. Sursa foto: Il Gazzettino

Tragedia din această dimineață a afectat întreaga comunitate și a adus durere și tristețe profundă familiilor implicate.

„O tragedie îngrozitoare – a declarat edilul din Sant’Urbano – casa este complet distrusă, iar peretele nordic al clădirea s-a prăbușit complet. E o nebunie, n-am mai văzut așa ceva în viața mea! Se pare că a fost o scurgere de gaz GPL, pentru că familia nu era conectată la rețeaua de metan, când doamna s-a trezit și ridicat din pat a pornit un întrerupător sau plita pentru cafea și a avut loc această explozie care a omorât-o pe loc. Suntem cu toții șocați. Fratele ei a ajuns aproape imediat la fața locului și l-a ajutat pe soț și pe copii. Întreaga comunitate este profund zguduită și în doliu. Oferim condoleanțe familiei și ne rugăm pentru ei”.

- Continuarea după publicitate -

Ceea ce s-a întâmplat demonstrează încă o dată importanța verificării, a întreținerii instalațiilor de gaz și a respectării măsurilor de siguranță. Este important ca toți să fim conștienți de riscurile care pot apărea și să luăm măsurile necesare pentru a le evita.

Sperăm că autoritățile vor continua să ia măsuri pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

@rotalianul